28 / 03 / 2024

Tapuda düşük beyan

Tapuda düşük beyan

Remax Gayrimenkul Danışmanı Başaran, "Vergi paketi kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile taşınmaz değerleme sistemi üzerinden emsal konut fiyatları temel alınacak ve konutların gerçek fiyatları belirlenecek" dedi...

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Tapuda konut bedelini düşük gösteren yandı!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri!

Tapuda satış bedeli ne kadar yüksekse ödenecek vergi de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle kimi satışlarda satış bedeli düşük beyan ediliyor. Peki, bu durum nasıl düzeltilir? İşte emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri..

Tapuda pişmanlık beyanı 2015!

Bilerek veya bilmeyerek bu şekilde eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte tapuda pişmanlık beyanı 2015 örneği...

Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım sürecinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir? Tapu düşük gösterilirse ne olur?

Burçelik Bursa Çelik Döküm sorumluluk beyanını yayınladı!

Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Burçelik Bursa Çelik Döküm A.Ş. sorumluluk beyanını yayınladı.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki geldi!

Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevrecilerden tepki!

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi. MÇD yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yaptı

Ödük Vadisi'ne yapılacak 3 HES iptal edildi!

Tortum'da Ödük Vadisi Katıklı Çayı üzerinde 3 ayrı Hidro Elektrik Santralı (HES) yapılması, Erzurum 2'nci İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Hidro Elektrik Santralı yapımını engellemek için 2011 yılından beri uğraşılıyor.

Tapuda düşük beyan Haberi

Tapuda düşük beyan

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan 45 maddelik vergi paketiyle konut alım-satımında da yeni dönem başlayacak. Bölge emsal değerinin altında işlem yapanlar kişilere cezai işlem uygulanacak. Yasal düzenlemeyle tapu harcı için vatandaşın değil Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen gerçek değer esas alınacak. Mevcut uygulamaya göre, kişinin beyanı ve rayiç bedel esas alınıyordu. Bu nedenle 500 bin TL'lik ev alan kişi 300 bin TL beyanda bulunarak daha az tapu harcı ödeniyordu. Normal şartlarda toplam (alıcı ve satıcı eşit) 15 bin TL'lik tapu harcı ödenmesi gerekirken aynı ev için düşük bedel nedeniyle ödenen tapu harcı 9 bin TL'de kalıyordu.

Tespitte ceza da var

Yasal düzenleme ile tapu harcı gerçek değerden yatacağı için düşük beyan sona erecek. Konut ve iş yeri satışlarında...