19 / 04 / 2024

tarihi eserler nasıl korunur

tarihi eserler nasıl korunur

Yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin geri getirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar olumlu sonuç veriyor. Bu kapsamda 10 yılda 4 bin 224 kültür varlığı ait oldukları topraklara geri döndü.

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Çocuk desteği parası hesaplara yattı mı? Çocuk desteği kaç TL oldu? e-Devlet çocuk desteği nasıl sorgulanır?

Çocuk desteği 2022 ödeme tarihi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki çocuk desteği 2022 ödemeleri yapıldı mı? Çocuk desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte çocuk desteği 2022 ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Emekli promosyonu hala gündemde yer alan konulardan biridir. Emekli promosyonunu almayan milyonlarca emekli, “Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?” şeklinde sorular soruyor. İşte detaylar!

Emekli promosyonlarında beklenmeyen Ekim rüzgarı! Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği promosyon ödemelerine dair sıcak bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar “Emekli promosyon tarihi nasıl öğrenilir?” sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar!

TMO buğday paralarının ödeneceği tarihi açıkladı! Çiftçiler parasını nasıl alacak?

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alım fiyatlarını Haziran ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından çiftçiler tarlalardaki hasatlarını toplamaya başladı. TMO, ürünlerini ofise satan üreticilere paraların ne zaman ödeneceğini açıkladı. Çiftçiler parasını nasıl alacak belli oldu.

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2021?

2021 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 1 Eylül tarihi itibariyle belli oldu. Peki bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2021? 

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2020?

2020 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri 29 Ağustos tarihi itibariyle belli oldu. Peki bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2020? 

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

Emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Emlak vergisi 2019 son ödeme tarihi vatandaşlar tarafından da oldukça merak ediliyor. Gayrimenkul sahibi olup muafiyet şartlarını taşımayan herkesin emlak vergisi ödemek zorunda olduğu da biliniyor. Peki emlak vergisi muafiyeti nasıl olur? 

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihi itibariyle açıldı. Havalimanın açılışı ile birlikte en çok merak edilen şey ulaşımı oldu. Peki İstanbul Yeni Havalimanı nerede? Ulaşım nasıl sağlanır?

Ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

tarihi eserler nasıl korunur Haberi

tarihi eserler nasıl korunur

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin ait olduğu topraklara dönüşü için gerçekleştirdiği çalışmalar sürüyor. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ele geçirilen 48 adet ok ucu, 1 adet yüzük, 1 adet bronz kemer tokası ile 15 adet sikke New York Başkonsolosluğumuza törenle teslim edildi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlık olarak istikrarlı ve kararlı çalışmalarının bir kez daha olumlu sonuçlandığını ifade ederek, “Son operasyonda ele geçirilen tarihi eserlerle birlikte 2014 yılında toplam 81 adet varlığımız kültür mirasımıza kazandırılmış oldu” dedi.


10 yılda 4 bin 224 kültür varlığı

“Yakaladığımız bu başarılar; koordineli bir şekilde profesyonel yöntem ve diplomatik girişimlerle yaptığımız çalışmaların birer ürünüdür” diyen Bakan Çelik, şunları söyledi: “Tabii aynı zamanda çalışmalarımızı yalnızca ülkemiz adına değil, insanlık mirası adına da...