19 / 04 / 2024

tarihi Ortodoks Kilisesi

tarihi Ortodoks Kilisesi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

16 milyonluk tarihi kilise satışa çıktı! Emlak danışmanı açıkladı! Satılmasında engel yok!

Sivas’ın Hafik ilçesinde 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi,  16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Tarihi Öşvank Kilisesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde Çamlıyamaç Mahallesi'nde bulunan Tarihi Öşvank Kilisesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Mersin'de tarihi Dağpazarı Kilisesi yıkıldı!

Türkiye genelinde etkili olan yağış Mersin'de bulunan tarihi Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kütüphanesi’ne çevirilen Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

tarihi Ortodoks Kilisesi Haberi

tarihi Ortodoks Kilisesi

Muğla’nın Marmaris İlçesi Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık tarihi yıkılmak üzere. Kilise bakımsız halde ve yenilenmeyi bekliyor. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 2013’te duvarları yıkılan kilise ve harap görüntüsüyle dikkati çeken manastırın restorasyon çalışmaları için gerekli izinler çıkarıldı. Hazırlanan projeye rağmen restorasyon henüz başlamadı.


Proje onaylandığında gerekli kaynağın bulunduğunu söyleyen Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, “Kaynak, Belediyeler Birliği parası olduğu için bizim kullanma yetkimiz yoktu. Adanın bağlı bulunduğu Bozburun o zamanlar belde belediyesiyken, zamanın belediye başkanı Cemil Şener’le görüşerek restorasyonu birlikte yapma kararı aldık. Bu süreç uzadı ve bir türlü çalışma başlayamadı. Daha sonra Muğla büyükşehir olunca, başkan Osman Gürün devreye girdi ama bu kez de tahsis konusunda sorun çıktı. Onlar da mahkemeye gitti. Osman beyle sürekli iletişim içindeyiz. Konu...