24 / 04 / 2024

Tarihi Üç Kümbetler imar

Tarihi Üç Kümbetler imar

Bölgenin bir açık hava müzesi konumuna geleceğini ifade eden Korkut, bölgenin hamam, türbe, sivil mimari örneği evleriyle kongre merkezi ve butik otelle turistlerin ilgisini çekeceğini söyledi.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Arnavutköy'deki tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa çıktı!

Osmanlı döneminde haremlik olarak kullanılan, dünyanın en havalı 40 semtinden biri seçilen Arnavutköy'de yer alan 100 yıllık tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa sunuldu.

Moda'daki tarihi köşk 16.5 milyon TL'ye satılıyor! 

Kadıköy Moda’da bulunan, 4 katlı, 14 odalı ve 13 tarihi köşkten biri olan köşk 16.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

Gönen Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyonu meclis gündeminde!

Isparta'nın Gönen ilçesinde bulunan Tarihi Köy Enstitüsü Binası'nın restorasyon ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Tarihi köprülerin restorasyonuna KGM imzası!

Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılında 50 tarihi köprünün restorasyon proje ve uygulama çalışmalarını bitirmeyi planlıyor....

Tarihi İpar Köşkü 260 milyon liraya satışa çıktı!

İstanbul’da 1901 yılında Cemil Topuzlu tarafından inşa edilen ünlü İpar Köşkü satışa çıktı. Tarihi köşk 260 milyon liraya satılıyor.

Andrea Agnelli gözünü Büyükada'daki tarihi köşke dikti!

Juventus'un Başkanı Andrea Agnelli, Türk güzel Deniz Akalın ile yaşadığı ilişki nedeniyle Türkiye'ye yakınlaştı. Bodrum'da tatil yapan ve Türkiye'yi çok seven Agnelli'nin Büyükada'dan tarihi köşk alacağı konuşuluyor...

Beykoz'daki tarihi kışla binası Bezmialem Üniversitesi'ne devredildi!

Osmanlı Devleti döneminde askeri amaçlı fabrika olarak Beykoz'da oluşturulan ve 3 büyük savaş gören tarihi kışla için karar verildi. 

Yakutiye Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi aralıksız sürüyor!

Erzurum'daki Yakutiye Belediyesince hayata geçirilen ve kentin önemli tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması hedeflenen "Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları aralıksız sürüyor.

Tarihi Üç Kümbetler imar Haberi

Tarihi Üç Kümbetler imar

Erzurum'da Saltuklular dönemine ait Üç Kümbetler, Saray Hamamı, Rabia Ana Türbesi, Gürcü Mehmet Camisi, 24 sivil mimari örneği evin de bulunduğu alan Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan "Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi" ile turizme katkı sağlayacak.Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı açıklamada, Üç Kümbetler ve çevresinde yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarına 201 l'de başladıklarını, bu süreçte ilk önce kamulaştırma yaptıklarını anlattı. Şu an itibarıyla 110 dönümlük alanda kamulaştırma faaliyetini bitirdiklerini anlatan Korkut, "40 dönümlük alanı kaldı. 


Onunla ilgili olarak da şu an itibarıyla çalışmalarımız ivedi bir şekilde devam ediyor. Kaynak itibarıyla bir bölümünü Kalkınma Bakanlığından aldık, diğer bölümünü de kendi bütçemizden karşılıyoruz. 18 milyon lira civarında Kalkınma Bakanlığından alındı kamulaştırma bedeli olarak. Şu anda bizim harcadığımızla beraber 31 milyon lira. 

önümüzdeki...