25 / 04 / 2024

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi

Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 14 yıldır düzenlediği Özendirme Yarışması'nın ödül töreni, YAPEX'te gerçekleşecek.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Serinhisar ilçesinin modern bir sosyal ve kültürel tesise kavuşması amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Al Duvaliye Eğitim Danışmanlık Kültürel Araştırmalar Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Duvaliye Eğitim Danışmanlık Kültürel Araştırmalar Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Nabıl Saad ve Fıdah Osman ortaklığında kuruldu. 

Beşir Ayvazoğlu: Rami Kışlası, bir kültürel kışla olacak!

Edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu yaptığı açıklamada Rami Kışlası'nın bir kültürel kışla olacağını söyledi.

Denizli Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi tamamlandı!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirecek olan "Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi" projesini tamamladı. 

3S Kale Holding’e ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülü!

Gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji sektörlerinde yatırımlar yapan 3S Kale Holding Sign of the City Awards 2017’de  ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülüne layık görüldü.

Denizli Yaşam ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirmek amacıyla bir süre önce inşaatına başladığı Yaşam ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Kadıköy Merdivenköy sosyo kültürel tesis imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Merdivenköy Mahallesi, 1175 ada, 33 parsele ilişkin Sosyo Kültürel Tesis Alanı amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda...

Antalya'ya yeni sosyal ve kültürel tesis!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya'da yeni bir sosyal kültürel tesis inşa ediyor. Projenin ihalesi 27 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi!

Afyonkarahisar Belediyesi, yöresel ve kültürel değerlerin yaşatılacağı Afyon Kültür ve Sanat Evi'nde sona gelindi. Tarihi evin Mayıs ayı sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Haliç doldurularak eğitim ve sosyal kültürel tesis yapılacak!

Haliç’in doldurulmasıyla oluşturulacak alan üzerine meslek lisesi ve kültür merkezi hayata geçirilecek.

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi Haberi

Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi

Restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri, uzmanları biraraya getiren fuarın en önemli etkinliklerinden birisi TKB'nin 14 yıldır düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni olacak. Ödül Töreni çok sayıda davetliyi ağırlayacak.


32 BELEDİYE 51 PROJE KATILDI

Bu yılın Metin Sözen Büyük Ödülü, II. Kılıçarslan Köşkü Arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım Projesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin oldu.

Jüri Özel Ödülü'nü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Uygarlığı Müzesi Projesi ile alırken; TKB'nin 15. yılı anısına verilen 15. Yıl Özel Ödülü'nü ise 'Hışvahan Restorasyonu'yla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi alacak. Bu yıl yarışmaya 32 belediye toplam 51 proje ile başvurdu. Törende Büyük Ödül ve Özel Ödüllerin yanı sıra 5 Proje, 5 Uygulama ve 6 Süreklilik ödülü ile 13 adet Başarı...