18 / 04 / 2024

tarihi yalı yangını

tarihi yalı yangını

TÜYAK 2013-Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi...

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Fransa’daki tarihi Nantes Katedrali’nde yangın!

Fransa'nın Nantes şehrinde yer alan tarihi Saint-Pierre Katedrali'nde yangın çıktı. 

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Yangın yalıtımında öncelik korunmak ve kurtulmak!

Yalıtım konusunda kamuoyu ve sektörü bilinçlendirmeyi amaç edinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), yangında önceliğin korunmak ve kurtulmak olduğuna dikkat çekti

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi, İrfan Yalın tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli, Adil Mahallesi'nde kuruldu.

Yanan tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2002-2016 arasında yangın sebebiyle tahrip olan tarihi varlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na 7 soru sordu..

Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıca'daki tarihi yalıyla ilgili konuştu!

Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Rıza Sarraf tarihi yalı soruşturmasında neler dedi?

İş adamı Rıza Sarraf, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

tarihi yalı yangını Haberi

tarihi yalı yangını


Haydarpaşa Garı, Galatasaray Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası, Kapalıçarşı Örücüler Kapısı…


Bunlar hepimizin bildikleri. Ama en son 18 Ekim’de, iki hafta önce, Sarıyer’deki tarihî bir bina daha yangına teslim oldu. Son yirmi yılda İstanbul’da toplam yetmiş beş tarihî yalı yangın sebebiyle yok oldu.  14-15 Kasım günlerinde düzenlenecek TÜYAK 2013–Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde The Marmara Taksim Hotel’de dün gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi. Mesela, Haydarpaşa Garı’ndaki yangının sebebi çatı izolasyonunda ısıtıcı kullanılmasıydı. “Yaktılar, otel yapacaklar, otopark yapacaklar diye yazılıyor çiziliyor ama aslı yakılıyor değil, yanıyor. Bu binaları yakan tek bir sorumlu var, o da içinde oturanlar.” diyor ve ekliyor Kılıç: “Ama...