27 / 04 / 2024

Tarlabaşı dönüşecek

Tarlabaşı dönüşecek

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Murat Sabuncu bugünkü köşe yazısında Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki yaşamı ve toplumsal sorunları anlattı. Sabuncu, belediyenin bölgeyi dönüştüreceğini söyledi.

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

2023'e kadar 100 bin konut dönüşecek!

Türkiye genelinde riskli konutların dönüşümü hızla devam ediyor.  Sadece İstanbul’da 300 bini acil 1.5 milyon konut var. İstanbul genelinde dönüşecek 2023'e kadar 100 binden fazla konutun dönüşmesi hedefleniyor. 

Uzaktan çalışmayla ofisler nasıl dönüşecek?

Koç Holding 35 bin ofis çalışanının kalıcı olarak uzaktan çalışmaya geçeceğini açıkladı. Peki, bu süreçte ofisler ve çalışma yaşamı nasıl dönüşecek?

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 

Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek!

''Next Level AVM'yi kendi isteğimizle devrettik'' diye konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yeni projelerden ve sektördeki son durumdan bahsetti. Erdoğan, ''Gayrimenkulde talepler alıma dönüşecek'' diye konuştu.

5 yılda 1,5 milyon konut dönüşecek!

2012’de başlayan kentsel dönüşümde yeni bir dönem başladı. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı kapsamında her yıl 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüşecek.

Esenler Otogarı taşınacak ve dönüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nı, hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

Yılda 300 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümün kendileri için önemli bir gündem maddesi olduğunu belirterek, "Yılda 300 bin konut dönüştürme hedefimiz var" dedi.

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alan dönüşecek!

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeniden inşa edilecek binaların zemin artı 4 kat ya da zemin artı 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edileceğini söyledi.

20 yılda 6,5 milyon konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İnşallah önümüzdeki 20 yılda da tespitlerimiz doğrultusundaki 6,5 milyon konutu dönüştürmüş olacağız" dedi...

Sakarya Erenler ada bazlı dönüşecek!

Sakarya'nın Erenler ilçesinde gündemin en önemli konusu kentsel dönüşüm oldu. Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, “Ada bazlı yapılacak dönüşüm projelerinde birlikte çalışabiliriz” diye konuştu.

Giresun Kalesi'nin çevresi dönüşecek!

Giresun Valiliği'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Giresun Kalemizin çevresinde yaklaşık 36 bin metrekarelik bir alanda bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz" dedi.

Bursa şehir planlaması ile dönüşecek!

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ''Kentsel dönüşüm insan için şehir planlaması ile yapılırsa doğrudur. Biz de bunu yapacağız'' dedi.

Tarlabaşı dönüşecek Haberi

Tarlabaşı dönüşecek

Tarlabaşı, bir nevi geleneksel Orta Oyunu. Her tipe, her millete rastlamak mümkün burada. Bir dönem Ermeniler, Rumlar ve Yahudiler; bugün ötekileştirilip suçlulaştırılan; Kürtler, Romanlar, Suriyeliler, Afrikalılar, seks işçileri ve kentsel dönüşümden geriye kalanlar... Peki ya oyun nasıl bitecek? Her şeyi bildiğini sanan, düşüncesiz Pişekar rolüne bürünmüş devlet mi; yoksa Pişekar’ın yalanlarını ortaya çıkaran ve onun karşısında öteki konumuna düşen, halkı temsil eden Karagöz mü kazanacak?


‘Gidin diyorlar’


Beyoğlu Belediyesi’nin büyük dönüşüm diye lanse ettiği “Tarlabaşı”ndayız. 10 yıldır dönüşümün kötü bir örneği olarak sancı çeken Tarlabaşı’nın sokaklarına girecek bir aralık bulamıyoruz. Devam eden inşaat alanı Tarlabaşı Bulvarı’nın ortasını kaplamış. Yokuş aşağı inerken ellerinde poşetlerle bize doğru yaklaşan bir amca inşaat alanını gösterip “1974’ten beri buradayım. 10 yıldır kentsel dönüşüm diyorlar. Devlet bizi...