25 / 04 / 2024

taşınmaz kira mevzuatı milli emlak

taşınmaz kira mevzuatı milli emlak

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında taşınmaz kira mevzuatına ilişkin yasal düzenlemelere yer veriliyor. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde yer alan taşınmaz kira mevzuatı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Peker GYO, Almanya'daki taşınmazı 270 bin Euro'ya satın aldı!

Peker GYO'nun iştiraki Almanya'da kurulu Peker GYO Global GMBH şirketinin, Grevenbroich şehrindeki 202 metrekare arsa alanına sahip, yıllık kira geliri 15 bin Euro olan taşınmazın 270 bin Euro'ya satın alımı amacıyla sözleşme imzalandı. 

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge!

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Genelgeye göre Kamu idarelerinin taşınmaz kira bedelleri TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre belirlenecek. 

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır?

Kiraya veren, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır? Tahliye gerekçeleri nelerdir?

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik!

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik yapılmasını öngören kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesinde yapılan değişiklikler...

Taşınmaz Değerlemesi kitabı yayınlandı!

Kitapta, taşınmaz mülkiyeti, tapu sicili, imar, mekansal planlama, imar uygulamaları, imar mevzuatına aykırı yapılar taşınmaz değerleme yöntemleri ve değerleme teknikleriyle ilişkilendiren ve bilinmesi gereken tüm konuları bulabilirsiniz.

Taşınmaz kira gelir vergisi ödeme zamanı!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte Taşınmaz kira gelir vergisi ödeme zamanı...

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

Birden fazla gayrimenkulü kiraya konu olan taşınmaz mal sahipleri kira gelir vergisini nasıl hesaplar? Kira gelir vergisinde istisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

Taşınmaz haczi talebi!

Taşınmaz haczi hukuku mevzuatına göre, ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı taşınmaz haczi talebinde bulunabiliyor...

Galata taşınmaz değerleme raporu yayınlandı!

Galata Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Hizmetleri A. Ş.'nin Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ve listeye alınmalarıyla ile ilgili rapor yayınlandı...

taşınmaz kira mevzuatı milli emlak Haberi

taşınmaz kira mevzuatı milli emlak

Taşınmaz kira mevzuatı!

Taşınmaz kira mevzuatı kapsamında Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yayımlanan yasal hükümlere göre, taşınmaz kiraları; özellik arzeden kiralama işlemleri, genel olarak kiralama işlemleri, özellik arzeden kiralama işlemleri olarak sıralanıyor.


TAŞINMAZ KİRA MEVZUATI

KİRA İŞLEMLERİ


Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi görev ve yetkisi, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Bakanlığımıza aittir.


Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların kiraya verilmesi işlemleri esasen 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik ve 300 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğ hükümleri ile Bakanlığımızca çıkarılan Genelgelere göre yürütülmektedir.


GENEL OLARAK KİRALAMA İŞLEMLERİ


ÖZELLİK ARZEDEN KİRALAMA İŞLEMLERİ


1- Ağaçlandırma Amaçlı Kiraya Verilmesi


2-...