29 / 03 / 2024

TAV Afrika yatırım

TAV Afrika yatırım

20 ülkede yatırımları bulunan TAV Havalimanları Holding'in İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Balkanlar ve Afrika'da yatırıma ağırlık vereceklerini söyledi.

TAV'dan Kuzey Makedonya'ya 49,7 milyon avroluk yatırım!

Yatırımlarına son sürat devam eden TAV Havalimanları Holding AŞ Kuzey Makedonya'ya 49,7 milyon avroluk yatırım yapacak.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 

Doğanlar Yatırım Holding yurt dışında 20 mağaza açacak!

Doğtaş ve Kelebek markalarıyla mobilyada mağaza yatırımlarını sürdüren Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında açacağı 20 mağazanın yanı sıra enerjide de yeni fırsatlar kovalıyor. Grubun başkanı Davut Doğan, Afrika'da biyoenerjide yatırım planladıklarını söylüyor.

Kırgızistan'dan TAV'a yatırım daveti!

Kırgızistan Başbakanı Sapar İsakov, TAV'ı, Kırgızistan'ın Bişkek ve Oş kentlerindeki iki uluslararası havaalanının modernizasyonuna yatırım yapmaya davet etti. 

Sıla Grup Afrika'da yeni bir sağlık yatırımı yapacakl

Sıla Grup, İran'da toplam bin 750 yataklı, 700 milyon dolarlık iki hastane ihalesi aldı. Sıla Danışmanlık ve Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurul Başkanı Dr. İhsan Şahin Afrika pazarına yeni bir sağlık yatırımı yapacaklarını dile getirdi.

Türk inşaatçılardan Mozambik'e 50 milyon dolarlık yatırım!

Doğu Afrika ülkesi Mozambik hızla zenginleşiyor. Mozambik'te 37 Türk sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Çoğu inşaat sektöründe faaliyet gösteren bu firmalar tarafından gerçekleştirilen yatırım tutarı ise 50 milyon dolar.

Kütahya Tavşanlı'ya 221 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Ömerbey mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Güler, tavşanlıya 221 milyon TL'lik yatırımının yapıldığını söyledi.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

Orta ve Batı Afrika ülkelerine yatırım çağrısı!

Kanada, Kamerun ve Batı Afrika Ticaret Odası Başkanı Yasin Erdem, Batı Afrika'da müteahhitlik, enerji, iletişim, sağlık ve eğitim gibi çok sayıda sektörde yatırım imkanı bulunduğunu ifade ederek, "İş adamlarımızı Batı Afrika'ya yatırıma davet ediyorum. dedi.

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Henkel'den Türkiye'ye fabrika yatırımı!

Henkel, Türkiye'ye yatırımını sürdürme kararı alarak Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikasının temelini Kocaeli Gebze'de attı, Türk ekonomisine olan güvenini sürdürdü

TAV Afrika yatırım Haberi

TAV Afrika yatırım

20 ülkede yatırımlarının bulunduğunu belirten TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Balkanlar ve Afrika'da yatırıma ağırlık vereceklerini söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şener, TAV'ın yatırımları ve havalimanı işletmeciliğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Şirket olarak, yurt içinde ve dışında birçok proje hayata geçirdiklerini söyleyen Şener,  havalimanı işletmeciliği yaptıklarını söyledi. 

Gelecek dönem yurt dışında özellikle Balkanlar ve Afrika'daki yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Şener, "İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasından sonra oradaki gelir kaybını yerine koymamız lazım. Bunun için Antalya Havalimanı'nın yüzde 50'sini almıştık. Yine yurt dışındaki yatırımlara ağırlık vererek devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Havalimanı işletmeciliğinin uluslararası boyutta bir iş olduğunu söyleyen Şener, "Havalimanı binalarının kalitesi farklıysa işletilmesi tabii ki farklı olur ama kalitesi birbirine yakınsa genellikle kurallar hep aynıdır. Türkiye dünyadaki en genç...