23 / 04 / 2024

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Türk inşaatçılara Nijerya’da yatırım çağrısı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısı yaptı. 



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Nijerya Şube Başkanı Tevfik Demirel, Türk iş insanlarına, Afrika’nın en büyük ekonomileri arasında yer alan Nijerya’da yatırım ve ticaret çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı'ndan Gökhan Kavak ve Adam Abu Bashal'ın haberine göre; Temmuz'da Nijerya'nın MÜSİAD başkanlığı görevini devralan Demirel, Nijerya’da yer alan iş fırsatlarıyla ilgili  sorulara cevap verdi.

Demirel, “200 milyonu aşan nüfusuyla Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya, altyapı ve güvenlik sorunları nedeniyle iç pazarın ihtiyacı olan yeterli üretimi yapamıyor ve birçok ürünü ithal ediyor.” şeklinde konuştu.

Zengin yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla Nijerya’nın birçok alanda yatırım ve ticaret fırsatı sunduğunu kaydeden Demirel, altyapı ve güvenlik başta farklı alanlarda sıkıntılar yaşaması karşısında Avrupa, Hindistan ve Çin başta olmak üzere uluslararası firmaların bu ülkede yatırım yaptığından bahsetti.

Türk mallarının Nijerya’da rağbet gördüğünü kaydeden Demirel, “Türkiye’den gelen ürünlere güven var. Türkiye ürünü demek kalite demek.” diye konuştu.

Demirel, Nijerya’da tarım, otomotiv, inşaat, sağlık, mobilya, elektronik, kozmetik, mutfak malzemeleri, okul malzemeleri gibi alanlarda yatırım yapılabileceğini, acil olanların ise sağlık ürünleri, inşaat malzemeleri ve teknolojik ürünler olduğundan bahsetti.

Nijerya’nın artan nüfusu ile birlikte birçok mal ve ürünü ithal ettiğinden bahseden Demirel, “Bu açıdan Nijerya’ya yatırım yapmayan kaybeder. Türkiye olarak Nijerya’da geç kalmadan yerimizi almalıyız.” diye konuştu.

- Nijerya, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticari ortaklarından Demirel, “Afrika kıtasında Nijerya, Türkiye'nin altıncı büyük ticari ortağı, Sahra Altı Afrika ülkeleri arasında ikinci sırada yer alıyor.” diye konuştu. 

İki ülke arasındaki ticaret planlanan ürünlere dair konuşan Demirel, “Nijerya’dan Türkiye'ye kakao, kola somunu, kauçuk, çinko, ham petrol, kömür, hurma somunu ve kasiterit gibi ürünler ithal edilirken Nijerya’ya ihraç ürünleri arasında inşaat malzemesi, mobilya, tıbbi malzeme, elektronik ürünler, tarımsal ürün, endüstriyel makineler, tekstil ve tekstil yan ürünleri bulunuyor.” dedi.


Geri Dön