25 / 04 / 2024

TEDAŞ Lisanssız elektrikte onaylar hızlanacak

TEDAŞ Lisanssız elektrikte onaylar hızlanacak

TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, lisanssız güneş santrali onaylarının hızlandırılacağını, önlerinde biriken dosyaların iki ay içinde eritileceğini açıkladı. Lisanssız elektrik üretim tesislerinin sayısı 180’i aştı.

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

EPDK'dan şaşırtan hamle! Bu şekilde elektrik birim fiyatları düşecek! Faturalar indirimli olacak!

EPDK, sanayicinin ihtiyacının iki katından fazla ürettiği lisanssız güneş enerjisini 48 milyon aboneye ücretsiz dağıtacak. Bu şekilde faturalar düşecek! İşte detaylar...

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Üysi Hüseyin Vatansever: Bina çatıları GES'e uygun inşa edilmeli!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üysi Hüseyin Vatansever, Güneş Enerjisi Santralleri’nde (GES) birkaç yasa değişikliği ile lisanssız üretimin önünün açılabileceğini söyledi.

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

Amasya Belediyesi İl Genel Meclisi'nde bu ay ne konuşuldu?

Merzifon Kayadüzü köyündeki arazide Lisanssız Rüzgar Enerji Santrali kurulması için ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı amaçlı hazırlanan nazım imar planının incelenmesi kararlaştırıldı.

Türkiye'de yenilenebilir enerji yatırımları hız kesmiyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Yenilenebilir enerjide bugüne kadar 8 bin 500 lisanssız başvuru yapıldı, bunların yüzde 80'i güneş, yüzde 20'si rüzgarda.' dedi.

Lisanssız RES'ler için imar izni istenmeyecek!

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

TEDAŞ Lisanssız elektrikte onaylar hızlanacak Haberi

TEDAŞ Lisanssız elektrikte onaylar hızlanacak

Türkiye’deki lisanssız elektrik üretim tesislerinin sayısı 180’i aşarken, toplam kurulu güç 115 MW’yi buldu. 


Enerji Günlüğü’nün Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi verilerinden derlediği bilgilere göre, lisanssız elektrik üretim tesislerinin sayısı ve kurulu gücü giderek artıyor. Halen 180 adet lisanssız üretim tesisi kabul alarak üretim yapmaya başlamış durumda. Bu tesislerin toplam kurulu gücü ise 115.8 MW düzeyinde.


GES’ler önde 


Lisanssız elektrik üretiminde hem başvuru adedi hem de kurulu güç açısından güneşe dayalı tesisler başı çekiyor. 180 lisanssız tesisin 167’si güneş santrallerinden oluşurken, bu tesislerin toplam kurulu gücü de 86 MW’nin üzerinde. Kabul alan lisanssız elektrik santrallerinden 6’sını ise trijenerasyon/kojenerasyon tesisleri oluşturuyor. Bu gruba giren tesisler, toplam 23.5 MW ile kurulu güç açısından da ikinci sırada bulunuyor. 


5.6 MW’lik BES projesi 


Lisanssız elektriğe ilişkin en dikkat...