26 / 04 / 2024

tekel özelleştirmesi

tekel özelleştirmesi

Tekel'in İstanbul, Samsun, Tokat, Adana, Bitlis ve Malatya sigara fabrikaları özelleşecek. İhalede fabrikalar, içinde bulunduğu arazilerle birlikte satılacak.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Kalamış Limanı'nın özelleştirmesi davalara takıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

Malatya'daki cephe güzelleştirme projesi ruhsata takıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hükümet Konağı arkasındaki Atmalı Sokak ile karşı sıranın ön cephelerinde bulunan yapıların dış cephe güzelleştirmesi projesi, birçok binanın inşaat ruhsatı veya yapı kullanma ruhsatlarının bulunmaması nedeniyle iptal oldu.

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikasının özelleştirmesi iptal olacak mı?

Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş. özelleştirmesi ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili soru önergesini Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıtladı. Bakan Ağbal Cengiz İnşaat'tan, söz konusu tesislerin geri alınmayacağını belirtti.

Mimari değeri yüksek projeler Antalya'ya değer katıyor!

Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, müteahhitlerin yaşadıkları kente değer katan projeler üreterek, hem yaşadıkları kenti güzelleştirmesi, hem de emlak piyasasına değer katması gerektiğini belirtti.

Batman'ın 3 ilçesindeki tekel hangarları ve gayrimenkuller ihaleye çıktı!

Özelleştirme İdaresi’nin iki kez ihaleye çıkardığı ve tekstil firmalarının da aralarında bulunduğu 7 şirket, kapatılan Tekel’in taşınmaz mallar ile hangarlarına talipli. Üçünce kez ihaleye çıkan gayrimenkullerde yatırım yapan tekstilciler, öncelik istiyor

İztuzu plajı kurtarma platformu oluşturuldu!

Dalyanda bulunan dünyaca ünlü plajın özelleştirmesi süreciyle ilgili gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Dönem Sözcüsü Murat Demirci, "İztuzu gibi dünyada sayılı doğal koruma alanları gelir kaynağı zihniyetiyle yönetilmemelidir'' dedi.

Köprü ve otoyol özelleştirmesi 2015'te!

ÖİB yetkilileri, ilk ihalenin iptali sonrasında halka arzın ön plana çıktığını, ancak bunun yanı sıra yeniden işletme hakkı devri ya da köprü ve otoyolların gelirlerine göre gruplandırılarak özelleştirilmesinin de seçenekler arasında olduğunu aktardı.

tekel özelleştirmesi Haberi

tekel özelleştirmesi


 




Özelleştirme İdaresi, bir kez iptal ettiği, sonrakinde de teklif alamadığı Tekel'in sigara bölümünün satışında strateji değiştiriyor. Sigara işletmelerinin özelleştirmesi varlık satışı yöntemi ile yapılacak.






Bu çerçevede, İstanbul, Samsun, Tokat, Adana, Bitlis ve Malatya sigara fabrikaları özelleşecek. İhalede fabrikalar, içinde bulunduğu arazilerle birlikte satılacak. Ancak, İstanbul sigara fabrikasının arazisinin çok değerli olması nedeniyle, söz konusu fabrika için kullanım hakkı verilecek ve intifa süresi tanınacak. Şirketin gayrimenkulleri ise sigara işletmelerinden ayrı olarak satılacak. İlk ihalede verilen 1,2 milyar doların üzerine çıkılacağı tahmin edilen üçüncü ihaleyle ilgilenen yatırımcılar arasında, Japon JTI, İngiliz Amerikan ortaklığı BAT, Korean Tobacco ve İngiliz Imperial Tobacco ile bazı yabancı fonlar ve yerli yatırımcılar bulunuyor.


Bu arada özelleştirmeyle ilgili çalışmalar tamamlanırken, yatırımcılarla ilk temaslar başlatıldı. Bu çerçevede...