29 / 03 / 2024

Teksan Küba jeneratör fabrikası

Teksan Küba jeneratör fabrikası

Dünya ekonomisine entegrasyonda önemli gelişmelerin yaşandığı Küba, 120’den fazla ülkeye ihracat yapan Teksan Jeneratör’ün de radarına girdi.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Bağışlamada rücu ne demek?

Bağışlamada rücu, önemli bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu terim Türk Borçlar Kanunu’nda yaygın olarak kullanılır. Bağışlamada rücu günlük hayatta çok kullanılmasa da bazı hukuki süreçlerde kullanılabilir. Peki bağışlamada rücu nedir, hangi işlemleri kapsar ve nerelerde kullanılır?

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

Sıfırdan e-ticarete nasıl başlanır? Ücretsiz e-ticaret şirketi açılabilir mi?

İnternetin giderek daha geniş kitlelere ulaşması ve online alışverişin yükselişi, e-ticaret sektörünü cazip kılmaktadır. Bu dijital ortam, girişimciler ve işletmeler için sürekli genişleyen bir iş alanı sunmaktadır. Peki e-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla, ASELSAN öncülüğünde elektronik devreler üzerine öncelikle depremzedelerin çalışacağı projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.

Hemen Bakın! Eğer aylık bu kadar para kazanmıyorsanız açlık sınırının altındasınız!

Türkiye’de sürekli artan enflasyonun getirdiği alım gücündeki düşüş her geçen gün artarken, açlık ve yoksulluk sınırları da daha hızlı güncellenmeye başladı. Peki ayda ne kadar para kazanmazsanız açlık sınırının altında yaşıyor ya da yoksulsunuz?

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

Asgari ücret açlık sınırının altında mı kalacak? İşte asgari ücretle ilgili acı gerçek!

Asgari ücret pazarlıklarına işçi adına katılan Türk-İş, pazarlığa açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayacağını açıklamıştı. Bakanlık tarafından yapılan ankette ise beklenti 7 bin 536 lira olarak açıklandı. Ekonomist Yalçın Karatepe farklı bir hesaplama yaptı ve asgari ücretle ilgili acı gerçeği

Altın küpelerde büyük kampanya! İkinci ürüne yüzde 50 indirim! Aris pırlanta 12 Ekim 2022 fiyat listesi

Aris pırlantada altın küpe almak isteyenler için ikinci fırsat sunuldu. Altın küpelerde ikinci ürüne net yüzde 50 indirim kampanyası başladı. Peki altın küpe fiyatları ne kadar? Altın küpeler kaç TL? İşte Aris Pırlanta altın küpe fiyat listesi 12 Ekim 2022...

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik evlerin nasıl ısındığı merak ediliyor. Bu yüzden Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

Teksan Küba jeneratör fabrikası Haberi

Teksan Küba jeneratör fabrikası

Dünya ekonomisine entegrasyonda önemli gelişmelerin yaşandığı Küba, 120’den fazla ülkeye ihracat yapan Teksan Jeneratör’ün de radarına girdi.  İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen program kapsamında Türkiye’ye gelen Küba heyetinin temsilcileri, Teksan Jeneratör fabrikasını ziyaret etti.


Kesintisiz güç sistemleri alanında faaliyet gösteren Teksan Jeneratör, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlar sonucunda geliştirdiği inovatif çözümlerini dünyaya sunuyor. Kuzey Kutbu’ndan Mısır Çölü’ne, Nepal’dan Bolivya’ya, Yeni Zelanda’dan Tanzanya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada 124 ülkeye ihracat yapan Teksan Jeneratör, istikrarlı büyüme çizgisi ile dikkat çekiyor. Teksan’ın uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği yüksek kalitedeki üretimi İMMİB ticaret heyeti kapsamında ülkemize gelen Küba heyetinin de takdirini kazandı.


Kocaeli Serbest Bölge’de inşa ettiği ikinci fabrikasının açılışı için gün sayan Teksan Jeneratör’ün İstanbul fabrikasını ziyaret eden heyette; Küba Enerji ve Tabi...