25 / 04 / 2024

tekstilciler inşaata mı yöneldi

tekstilciler inşaata mı yöneldi

İhracatın yıldızı hazır giyim ve tekstil sektörünün temsilcileri piyasada adı konmamış bir kriz olduğunu, üretimden çıkıp mağazacılığa yönelenlerin yanı sıra son dönemde gayrimenkul sektörüne de çok sayıda firmanın girdiğini belirtti

Tasarım merkezleri inşaata yoğunlaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

Cem Argun inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor!

Cam kemik hastası 46 yaşındaki Cem Argun, mimari tasarımlara ve inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor. Cem Argun: "İnşaat firmalarının teslim projeleri öncesi sergilerinde benim de fotoğraflarım yer alıyor. Bu benim için güzel bir başarı" dedi.

Cordella Kartal’da inşaata başlandı!

Kartal’ın en prestijli bölgesi Atalar’da, Kayıhan Yapı ve Scon Yapı ortaklığıyla yapılan ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Cordella Kartal’da inşaata başlandı.

Bingöl Belediyesi 297 inşaata ruhsat verdi!

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, inşaat yapmak için belediyeye müracaat eden vatandaşlara da hızlı bir şekilde yardımcı oluyor. 297 inşaata ruhsat, 198 yapıya da iskân verdi

Kaçak inşaata ruhsat nasıl alınır?

Ruhsat alınmadan kaçak olarak inşaatına başlanan inşaata ruhsat alınması için belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kaçak inşaata ruhsat nasıl alınır?

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

İnşaata başlamayan müteahhite ihtar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatı zamanında ve anlaşmaya uygun şekilde tamamlama sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Zamanında inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor..

Tarım alanlarının inşaata açılması sorun yaratacak!

Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, tarım alanlarının inşaata açılmasının ilerleyen süreçte birçok sorunu beraberinde getireceğine dikkat çekerek, "Hata, hataları getirir" dedi.

Erhan Usta: İnşaata dayalı bir ekonomi var!

Erhan Usta, “Reform sürecini devam ettirmemiz lazım. Sıkı maliye politikası 2008’den sonra da sürdü. Ancak inşaata dayalı bir ekonomik sistem geldi. Şu anda Türkiye’nin en büyük imalatçıları arsa alıyor. Büyük firmalar da küçük üretici de öyle. " dedi.

Bursa Yıldırım'da kaçak inşaata izin verilmeyecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da artık geleceğin planlandığını hatırlatarak kaçak inşaata başvurulmaması konusunda uyarılarda bulundu.

İmara açılması beklenen 2B’li, tapu tahsisli, tapulu arazilerde inşaata ne zaman başlanabilecek?

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi!

Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi!

Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.

tekstilciler inşaata mı yöneldi Haberi

tekstilciler inşaata mı yöneldi


 Ortadoğu’da süren iç savaş, Rusya- Ukrayna arasındaki çatışmalar, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin peşpeşe gelmesi ve son olarak rehine krizi... Türkiye’nin çevresinde ve içinde yaşanan siyasal ve toplumsal olaylar nedeniyle asıl odaklanılması gereken konulara, üretime, istihdama kısacası ekonomiye bir türlü sıra gelmiyor... Doların da son olarak 2.30’a yaklaşmasıyla, üreticilerden ve iş dünyasından ‘artık ekonomiye bakın’ çağrısı sık sık duyulmaya başladı. İhracatta üst sıralarda yer alan hazırgiyim ve tekstil sektör temsilcileri, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle alarm zillerinin çaldığına dikkat çekiyor. İSO Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Hazır Giyim Meclis Başkan Vekili Ali Ulvi Orhan, seçim sürecinin ekonomiye zarar verdiğini, siyaset ekonominin önüne geçtiğini, ekonomiye ilişkin alınması gereken tedbirlerin bir süreliğine ertelendiğini kaydetti. Orhan, Osmanbey, Laleli, Merter ve Bayrampaşa gibi güncel modayı...