26 / 04 / 2024

Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyon

Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyon

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Fethiye'de yıllardır şehir içinde unutulmuş biçimde duran Telmessos Antik Tiyatrosunu kültür, turizm ve sanat hayatına kazandırmış olacağız'' dedi.

Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna başlandı!

Fethiye'de bulunan 4 bin 500 metrekarelik bir alana sahip Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmaları başladı

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Aspendos Arena için 'yıkım' kararı çıktı!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 2008 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu yakınında inşa edilen 5 bin kişilik Aspendos Arena’nın yıkımı kararı verdi. Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan karara tepki gösterdi.

Myra Antik Tiyatrosu restorasyona hazır!

Antalya'da bölgenin en iyi korunmuş 11 bin kişilik Myra Antik Tiyatrosu kazılarında ortaya çıkarılan yapının sahne binasına ait mimari malzemeler dev bir puzzle gibi sayısal ortamda birleştirilip restorasyona hazır hale getirildi.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa İznik Roma Tiyatrosu restore edilecek!

İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Muğla Kyon Antik Tiyatrosu'ndaki otopark kaldırıldı!

Muğla’ya bağlı Yatağan Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Aspendos Antik Tiyatrosu restore tartışması yeniden başladı!

Aspendos’ta olduğu gibi Fethiye’deki Telmessos antik tiyatrosundaki restorasyon da tepki çekti. Roma dönemine ait Telmessos antik kentini gezenler beyaz mermerlerin tarihi dokuyu yok ettiği görüşünde...

Roma Antik Tiyatrosu'ndaki son yapı yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta, Roma döneminden kalma tarihi Antik Tiyatronun bulunduğu alandaki son metruk binayı da yıktı. 4 katlı Antalya Otelin de dün gece yıkımını gerçekleşti.

İstanbul'un antik tiyatrosu Sarayburnu'nda mı?

Tarihi Yarımada'da kazma vurulan her yerden kültür varlığı çıkarken tiyatro ile ilgili henüz bir bulguya rastlanılmadı. Antik kaynaklara göre tiyatro Topkapı Sarayı'nın bulunduğu akropolden Sarayburnu'na inen yamaçta bulunuyor.

Ankara Ulus'taki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi?

Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı.

Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyon Haberi

Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyon


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Fethiye'de yıllardır şehir içinde unutulmuş biçimde duran Telmessos Antik Tiyatrosu'nu kültür, turizm ve sanat hayatına kazandırmış olacağız'' dedi. 

     Günay, Fethiye kent merkezinde restorasyon çalışmaları devam eden Telmessos Antik Tiyatrosu'nu inceleyerek, Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç ve mimar Esin Tuzcuoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

     İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Günay, Fethiye'nin tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin gözdesi olduğunu söyledi. 

     Geçen yıl turizm alanında birçok siyasal ve ekonomik soruna rağmen 2011 yılını geçmeyi başardıklarını ifade eden Günay, 2013 yılının da oldukça sorunlu ve sıkıntılı bir yıl olabileceği görüntüsü bulunduğunu dile getirdi. 

     Yaklaşık 2 ay önce restorasyon için açılışı yapılan Telmessos Antik Tiyatrosu'nda yapılan çalışmaları yerinde görmek için Fethiye'ye geldiğini belirten...