23 / 04 / 2024

Terörün Finansmanının Önlenmesi dair tedbir

Terörün Finansmanının Önlenmesi dair tedbir

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tasarruf finansman sektörünün 2023 sektör büyüklüğü hedefi 75 milyar lira!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarruf finansman sektörünün 2023 büyüklük hedefinin 75 milyar Türk Lirası olduğunu söyledi.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mardin Nusaybin'de terörün eğitim kurumlarında bıraktığı izler siliniyor!

Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin 5 sene önce yaptığı saldırılarda yıktığı, tahrip ettiği okulların yerine yenileri yapılarak bir bir eğitim öğretime açılıyor

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün büyüklüğü 15 milyar TL'yi aştı! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Tasarrufa dayalı finansman sektörünün 2019'da 100 bini aşan yeni müşterilerinin, hem de eski müşterilerinin güven altına alınarak adım atılması gerekiyor. Bu sistemden sadece konut alanlar değil, taşıt alanlar da faydalanıyor" dedi...

Sur'da terör mağdurlarının evleri 2020'de teslim edilecek!

Diyarbakır Sur'da 2015 yılında terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve hendeklerin sonucunda yaşanan çatışmalar sonrasında yıkılan evlerin yerine inşa edilen evlerin büyük bölümü tamamlandı. Evlerin, 2020 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri teslim edilmeye başlandı!

Şırnak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan 5 bin 716 konuttan bin 423'ünün inşaatı tamamlandı. İlde terör saldırısı yüzünden evleri yıkılan veya kullanılmayacak halde olan kişilerin konutları teslim edilmeye başlandı.

Kentsel dönüşüm de terör kadar önemli!

Çevre Bakanı Kurum, "Terörle mücadeleye büyük bedel harcıyoruz, aynı kentsel dönüşüm de terör kadar önemli çünkü yenilenmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye'de 20 milyon konut varsa neredeyse yüzde 30'u. Yüzde 30 riskli binada yaşıyor demek" dedi...

Diyarbakır'ın ilk millet bahçesi Sur'a yapılacak!

Diyarbakır'ın ilk millet bahçesi, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle büyük tahribata uğrayan Sur ilçesine yapılacak.

CNR Emlak Fuarı'nda sektörün en büyük müzayedesi düzenlenecek!

Türk gayrimenkul sektörünün ilk ve tek uluslararası fuar CNR Emlak - 6. Gayrimenkul Yatırımları, Projeleri ve Finansmanı Fuarı, Mayıs 2019'a çok iddialı girecek.

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Güneydoğu'daki terör mağdurlarının konutları teslim ediliyor!

Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da terör sebebiylr zarar gören imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

Hakan Şükür’ün ABD’deki lüks evinin kirası 6 bin 850 dolar!

Amerika’ya 19 Kasım 2015’te Fetullahçı Terör Örgütü firarisi Hakan Şükür’ün, ailesiyle ikamet ettiği evinin bedeli, bölgedeki emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon dolar. Eylül 2015’ten bu yana kiralanmış olduğu anlaşılan evin aylık kirası ise 6 bin 850 dolar olarak belirtiliyor.

Gayrimenkul sektörü ön plana çıkıyor!

EY Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2017 yılının ilk 9 ayına ait EY verilerine gayrimenkul sektörünün ön plana çıktığını söyledi..

Terörün Finansmanının Önlenmesi dair tedbir Haberi

Terörün Finansmanının Önlenmesi dair tedbir

3941 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekli “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in yürürlüğe konulmasına, 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASININ VE TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİNE DAİR TEDBİRLER HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/12/2007 tarihli ve 2007/13012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına (u) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (ü) ve (v) bentleri eklenmiştir.

“(ü) Kripto varlık hizmet sağlayıcılar.

(v) Tasarruf finansman şirketleri.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde...