26 / 04 / 2024

tesviye yapılması

tesviye yapılması

İmar Yönetmeliği kapsamında tanımlamasına yer verilen tesviye nedir? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İBB DTM'ye ait arsaya cami yapılmasını onayladı!

Bakırköy ilçesindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde onaylandı.

2000 yılında Silivrili cezaevinin yapılmasına karşıymış!

2000 yılında Silivri'deki değişik oluşumların temsilcileri Silivri'de yapılması planlanan F tipi cezaevine karşıymış. Cezaevi yerleşkesinin kurulacağı bin dönüm arazinin de devlete pahalı satılacağı iddia edilmiş.

Demre Yat Limanı'na ek yapılması önerildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Demre'de yapımı devam eden yat limanına, kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Orman ve su işleri uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Haziran 2015 tarihinde 29376 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 2015!

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda hazine taşınmazları hakkında esaslara yer veriliyor...

Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun!

6637 sayılı Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 7 Nisan 2015 tarihinde 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında çeyiz hesabı ile konut hesabına yapılacak devlet katkısı yer alıyor...

Uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Uzlaşma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 4 Nisan 2015 tarihinde 29316 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Uzlaşma yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

1990 yılında Adnan Menderes'e Boğaziçi'nde anıt-mezar yapılması kararlaştırılmış!

1990 yılında, Anayasa'yı ihlal suçundan idam edilen Başvekil Adnan Menderes ve Hasan Polatkan ile Fatih Rüştü Zorlu'nun siyasi itibarlarının iadesinden sonra İstanbul'a nakledilecek mezarları için Boğaziçi'nde ''anıt-mezar'' yapılması kararlaştırılmış.

Doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Doğalgaz piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 19 Mart 2015 tarihinde 29300 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik esasları..

Gizli Servis Beyaz Saray'ın kopyasının yapılmasını önerdi!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan Gizli Servis'in Direktörü Joseph Clancy, konutun güvenliğinin artırılması ve görevlilerinin eğitilmesi için Beyaz Saray’ın bir ikincisinin yapılmasını önerdi. İşte ayrıntılar...

İstimlak yapılmasının nedenleri!

Hükümet veya kamu tüzel kişileri tarafından kamu yararı için özel mülkiyete ait mallara el konulması işlemine istimlak deniyor. İstimlak kamu hizmet alanlarının genişlemesi için yapılıyor. İşte, istimlak yapılmasının nedenleri!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun!

Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 18 Şubat 2015 tarihinde 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 6592 sayılı Maden kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun....

tesviye yapılması Haberi

tesviye yapılması

Tesviye nedir?

Tesviye ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeği kapsamında yer veriliyor. Konu ile ilgili husus, 13. maddenin 40. bendinde bulunuyor. 


Buna göre tesviye, arsanın doğal yapısının geldiği son duruma deniyor. Yönetmelikte yer alan ilgili madde aşağıda yer alıyor.


Madde 13

40- Bu Yönetmelikte belirtilen esaslara göre ruhsat alınarak kazı veya dolgu yapılmak suretiyle arsanın doğal yapısının geldiği son durumdur.


Tesviye nasıl yapılır?

Tesviye, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir düzensizliğin, topoğrafik engebelerin düzeltilerek yüzey oluşturulması işlemine deniyor.


Söz konusu işlemde fazla yada yüksek olan kısımlar kesilerek boşluk yada çukurluk alanlara dolgu yapılıyor.


Tesviye örnekleri

- Yol üst yapı tesviyesi, 

- Toprak tesviye kazısı gibi..



Işıl Seren...