27 / 04 / 2024

Tire tarihi kütüphane restorasyon

Tire tarihi kütüphane restorasyon

Tire’de II. Mahmut dönemi devlet adamlarından Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve 3 bine yakın orijinal el yazması kitabı barındıran tarihi kütüphane restore edilecek.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Aile Destek Ödemelerinden kötü haber. Bu tarihte sona eriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen aile destek ödemelerinden kötü haber geldi. Destek ödemeleri sona erecek. Peki tarihi ne zaman. Bu detayların hepsi haberimizde gizli.

Demirin tonu 15 bin 200 lira! Kütük ve hurda fiyatı ise rekor kırdı!

Geçen haftalarda demirin tonu Rusya Ukrayna Savaşı'nın etkisi ile yükselişe geçerek 12 bin 900 liradan işlem gördü. Cuma günü ise demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı ve tonu 15 bin 200 lira oldu. Bugün demir fiyatları kaç lira oldu? Kütük ve hurda fiyatları değişti mi?

Şerdil Dara Odabaşı'ndan tarihi tren istasyonları açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçede atıl kalan tarihi istasyon binalarının Kadıköylülerin görüşünü alarak müze, kütüphane, kültür ve sosyal yaşam merkezine çevirmek amacıyla çağrıda bulunmuştu. Çağrısına yanıt alamayan Odabaşı, yeni açıklamalarda bulundu.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!

57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan Gaziantep Millet Bahçesi'nde bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi inşa edilecek. Gaziantep Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Tire tarihi kütüphane restorasyon Haberi

Tire tarihi kütüphane restorasyon


Tire’de II. Mahmut dönemi devlet adamlarından Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve 3 bine yakın orijinal el yazması kitabı barındıran tarihi kütüphane restore edilecek.

Gürcü Mehmet Necip Paşa tarafından 188 yıl önce yaptırılan ve bünyesinde 3 bine yakın el yazması orijinal kitabı barındıran tarihi kütüphanede yaklaşık 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Restorasyon süresince, dünyada başka eşi benzeri olmayan, paha biçilemez tarihi el yazması kitaplar ise güvenlik güçlerinin nezaretinde korunmaya alındı. Restorasyon çalışmalarının ardından hizmete girecek tarihi kütüphane dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.



Yeni...