29 / 03 / 2024

tokat 500 yıllık yapı

tokat 500 yıllık yapı

Tokat’ın Zile ilçesinde Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen mülkiyeti Bıyıklı İbrahim Ağa Vakfı’na ait Yeni Hamam’ın giriş kapısının üzerinde bulunan ’kuş sarayı’, yerli- yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Ela Quality Resort Hotel'in yıllık sabit kira bedeli 7.5 milyon dolar!

Özak GYO'nun portföyünde yer alan Ela Quality Resort Hotel'in 5 milyon 500 bin USD+KDV olan mevcut yıllık sabit kira bedelinin 7 milyon 500 bin USD+KDV olarak güncellenmesine karar verildi.

Trabzon’da binalar yıkılınca bin 500 yıllık köprü ortaya çıktı!

Trabzon’da devam eden kentsel dönüşüm yıkımlarında bin 500 yıllık köprü bulundu. Tarihi köprünün akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu...

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Tokat'taki 265 yıllık han satışa çıkarıldı!

Tokat'ta I. Sultan Mahmut Dönemi’nden kalma 265 yıllık han satışa çıkarıldı. Tokatlı esnaf Abdullah Efeli, dedesinden kalma hanı restore ettiremedikleri için satmaya karar verdiklerini belirtti.

2 bin 500 yıllık mağara turizme kazandırılacak!

Altınordu ilçesinde tespit edilen 2 bin 500 yıllık mağaranın, kent turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkılarak geçmişin izlerinin gün yüzüne çıkarıldığı belirtildi.

Deniz Feneri Endonezya'daki 500 yıllık camiyi yeniden inşa etti!

Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Bağcılar’daki İnanç ve Medeniyetimizde İnsana Saygı ve İyilik Hareketi söyleşisinde "Endonezya Açe’de yıkılan 500 yıllık ecdat camisini Deniz Feneri olarak yeniden inşa ettik.” dedi.

Tokat Merkez'deki 55 yıllık 5 katlı binanın yıkımı başladı!

Tokat Merkez Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki 55 yıllık 5 katlı apartmanda yıkım çalışması çevre güvenliği alınarak başlatıldı. Yıkılacak olan binanın yerine yeni bir binanın yapılacağı öğrenildi.

500 yıllık Safranhan müze oldu!

Ankara’da Çengelhan ve Çukurhan’ın ardından, 500 yıllık geçmişi bulunan Safranhan da Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilerek sanat ve turizm dünyasına kazandırıldı.

Hasankeyf'teki 650 yıllık Zeynelbey Türbesi taşınıyor!

Hasankeyf'te yapımı süren Ilısu Barajı altında kalacak olan 650 yıllık Zeynelbey Türbesi, raylı sistem, İtalya veya Korres yöntemiyle 500 günde yeni yerleşim birimine taşınacak.

Gemlik'te 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı onarılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik merkezindeki harabe halindeki 500 yıllık Balık Pazarı Hamamı'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarını başlattı.

Eyüp Akpınar Köyü'nde 200 yıllık tarihi bina yıkıldı!

AKP’li eski müsteşar İbrahim Topaloğlu, marina, otel ve yaşam alanı yapmak için 9 bin 500 liraya kiraladığı arsayı madene çevirip kömür çıkarmaya başladı. Üstelik, arazideki 200 yıllık tarihi binayı da yıktı

1998 yılında 1.500 yıllık sarnıcın restorasyonuna başlanacakmış!

1998 yılında Çemberlitaş'ta bulunan bin 500 yıllık Şerefiye Sarnıcı restore edilecekmiş. Çemberlitaş'taki eski belediye binasının altında bulunan tarihi sarnıcın restorasyonu için bütçeden 75 milyar lira ayrılmış.

tokat 500 yıllık yapı Haberi

tokat 500 yıllık yapı

Tokat'ın Zile’ye bağlı Cedit Mahallesi Fenerci Sokak’ta yer alan 16’ncı yüzyılda Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen Yeni Hamam’da hizmet veriyor. Kuzey- güney doğrultusunda uzanan, 4 eyvanlı ve köşe halvetli plan tipinde inşa edilen hamam turistlerin ilgisini çekiyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Zile Belediyesi Kültür Müdürü Necmettin Eryılmaz, eserin, ilçenin önemli hamamlarından olduğunu söyledi. Eryılmaz, "Bu hamamın en büyük özelliği, giriş kapısının üstünde bulunan ’serçe sarayı’dır. Bundan 500 yıl önce ecdat, kuşlara yuva yapmışlar. O kuşlar, 500 yıldır bu ’serçe sarayı’nın içerisinde barınıyorlar. Ecdadın tarihe, çevreye ve hayvanlara ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu hamam da şu anda faaliyette. Restorasyonla iç tarafı yapıldı. 1500’lü yıllarda yapılmış. Tarihi bir vakfiye hamamı. ’Serçe sarayı’nı İstanbul’da bazı camilerde görebiliyoruz. Bir de Bursa’da...