20 / 04 / 2024

toki satışları geriledi mi

toki satışları geriledi mi

Türkiye’nin en büyük konut üreticisi olan TOKİ’nin satış hasılatı yüzde 29 geriledi, taşınmaz stokları yüzde 31 arttı, kârı yüzde 23 azaldı. Kurumun elinde satılmayı bekleyen 150 bin ev var

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

ABD'de yeni konut satışları pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yükselen fiyatlar ve faizlerdeki artışla pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi

Piyasalar sektörü derinden vurdu. Satışlar düştü kriz kapıda

Türkiye’de girdi maliyetlerinin artmasıyla birlikte tüm piyasalar krizin etkisinden payına düşeni alırken, inşaat sektörü de büyük darbe aldı. Çimento sektöründe üretim de satışlar da büyüyk düşüşe geçti. TÜRKÇİMENTO üyelerinin toplam üretimi yüzde 8.2 düşüşle 9 milyon tona geriledi.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,6 düştü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart 2022'de aylık bazda yüzde 8,6 azalış göstererek, 763 bine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

Avrupa'da araba satışları 2021'de geriledi!

Avrupa ülkelerinde 2021 yılındaki otomobil satışları, 2019 yılındakinin 3,3 milyon adet gerisinde kaldı. En fazla satılan araç markaları Volkswagen, Peugeot ve Renault oldu.

Çip kıtlığı Alman VW Grubu'nun Çin'deki satışlarını düşürdü!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW) Gurubu'nun en büyük pazarlarından biri olan Çin'deki araç satışları, 2020 yılına göre yüzde 14 azalarak geçen yıl 3,3 milyon adede geriledi.

Bitcoin sert satışlarla geriledi!

Uzun zamandır Bitcoin yatırımlarını elinde tutan yatırımcılar Bitcoin'lerini satmaya başladı. Kripto para borsasının en büyük oyuncusu Bitcoin bu satışların ardından 65 bin dolara geriledi. 

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Ağustos 2021'de aylık bazda yüzde 2 azaldı ve 5,88 milyona geriledi.

ABD'de bekleyen konut satışları Temmuz'da yüzde 1,8 azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksinin Temmuz ayı verileri açıklandı. Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi 2021 Temmuz'da aylık bazda yüzde 1,8 geriledi ve piyasa beklentilerinin tersine düşüş sergiledi.

ABD'de ikinci el konut satışları yüzde 2,7 azaldı!

ABD'de ikinci el konut satışları, tüm beklentilere rağmen Nisan ayında geçtiğimiz yılın Nisan ayına göre yüzde 2,7 azalışla 5,85 milyona geriledi.

toki satışları geriledi mi Haberi

toki satışları geriledi mi


Alt yapılı arsa üretimi ve toplu konut yapımcılarına kredi desteği sağlaması amacıyla kurulan ancak AKP iktidarıyla birlikte 2002'den itibaren sosyal konut üretimine, 2008'den sonra da kamu hizmet binası, hastane, okul vb. tesislerin yapımına ağırlık veren TOKİ'de işler iyi gitmiyor.

Sayıştay'ın 2015 yılı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) denetim raporunda yer alan bilgiler, kurumun gelirlerinin ve kârının azaldığını, elindeki taşınmaz stokunun ise arttığını ortaya koydu. 2014 yılında 4 milyar lira kâr eden TOKİ'nin kârı 2015 yılında yüzde 23 azalarak 3 milyar 100 milyon lira oldu. Kurumun 2015 yılı hasılatının da önceki yıla göre yüzde 29,2 oranında yani 2 milyar lira azalarak 4,8 milyar liraya gerilediği öğrenildi. Hasılattaki azalışta olağan taşınmaz satış gelirlerindeki düşüş etkili oldu. TOKİ'nin 2014 yılında hasılatı, 2013...