28 / 03 / 2024

topkapı Sarayı nasıl onarılacak

topkapı Sarayı nasıl onarılacak

İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından gözler Topkapı Sarayı'na çevrilmişti. Bilirkişi raporuyla tehlike tescillendi. Raporu hazırlayan heyette bulunan Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, Habertürk'e konuştu

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

Topkapı Sarayı'nın çatısındaki kurşun levhalar yenileniyor!

Milli Saraylar'a bağlı Kurşun Atölyesi'nde üretilen kurşun levhaların yerleştirilmesine Topkapı Sarayı'nın çatısından başlandı

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı Müzesi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na devrediliyor. İki kurum arasındaki görüşmeler tamamlandı.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı 2018'de ziyarete açılacak!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına doğru kaydığı tespit edildi. Elektronik cihazlara bağlanan tarihi yapı 30 yıl boyunca takip edilecek. Tüm beton yapılardan kurtarılan sarayın 2018 yılında ziyarete açılması planlanıyor.

Topkapı Sarayı'nin onarımı 2017'de tamamlanacak!

Bakan Avcı, Topkapı Sarayı’nın Hazine Bölümü'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Orası güçlendirilebilir. 2017'de ziyarete açılacak” dedi.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları yapılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Topkapı Sarayı'nın Bakanlığa devrinden itibaren sürekli olarak yapıların teknik tetkiklerinin yapıldığını, bu doğrultuda da proje ve uygulama çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Topkapı Sarayı'nda çalışma başladı!

Topkapı Sarayı hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün çökme noktasına geldiğini Hürriyet “Ayakta zor duruyor” manşetiyle duyurmuştu.

Topkapı Sarayı'ndaki çukurun riski yok!

Topkapı Sarayı'nın hazine bölümünde derin çatlakların bulunduğu, sarayın önünde çukur oluştuğu yönündeki değerlendirmeler hatırlatan Nabi Avcı, "Dramatik bir çukur söz konusu değil." dedi.

Topkapı Sarayı'na Bakanlık'tan inceleme!

Yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü.’’ dedi.

2000 yılında Aselsan, Topkapı Sarayı'nın güvenlik sistemini yenileyecekmiş!

2000 yılında Topkapı Sarayı Müzesi'nin güvenlik sistemi Aselsan tarafından baştan sona yenilenecekmiş. Her türlü tehdite karşı hazırlıklı hale getirilecek olan Sarayın güvenlik sistemi 1.3 trilyon liraya yenilenecekmiş.

Topkapı Sarayı'nda güçlendirme çalışmaları başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı'nın ayakta kalmasını sağlayan dayanaklardan biri olan istinat duvarlarının yıkılma tehlikesi arttığı için acil müdahale kararı aldı..

topkapı Sarayı nasıl onarılacak Haberi

topkapı Sarayı nasıl onarılacak

İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından gözler Topkapı Sarayı'na çevrilmişti. Bilirkişi raporuyla tehlike tescillendi. Raporu hazırlayan heyette bulunan Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, Habertürk'e konuştu.


İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından HABERTÜRK’ün, “Topkapı Sarayı tehlikede mi?” başlığıyla gündeme getirdiği tehlike, bilirkişi heyetinin raporuyla da belgelendi. Çökme tehlikesi üzerine, hazinenin sergilendiği Fatih Köşkü kapatıldı. Topkapı Sarayı’nın tehlikede olduğunu rapor eden heyette yer alan Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, gördüklerini ve yapılması gerekenleri HABERTÜRK’e anlattı.


Sarayda yapısal çatlakların, ayrılma ve kopmaların olduğunu hatırlatan Durgunoğlu, “Yapısal çatlakların boyutları, yapıların taşıma gücünü ve dayanıklılığını etkileyen çatlaklardı. Bilgili ve tarihi eser yapılarının davranışı konusunda tecrübeli kişilerle çalışıldığı takdirde 1-1.5 yıl içinde Topkapı’nın restore edilebileceğine inanıyorum” diye konuştu.


ÇATIDAN AKAN...