19 / 04 / 2024

Toplu Konut uygulama yönetmeliği

Toplu Konut uygulama yönetmeliği

Günümüzde toplu konut diyeceğimiz türde yaşam alanları oldukça çoğaldı ve bu alanlara olan ilgi sürekli artıyor. Peki, toplu konut nedir?

Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete Tarihi 14 Haziran 1997 ve Resmi Gazete Sayısı 23019 olan Toplu Konut Kredileri Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alan esasları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir ve Esenyurt İlçesi, Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanına İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Halkalı Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı, 420 Ada 6 Parsel ve 419 Ada 1 Parselin Bir Kısmi ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı 647 Ada 1 Parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Hoşdere 2. Etap Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mevkii Toplu Konut Alanı 2. Etap 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Hoşdere 1. Etap Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mevkii, 1.Etap Toplu Konut Alanı 645 Ada, 1 Parsel ile 646 Ada 2 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi 3334 Ada 8 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi, 3386 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kırşehirli gazetecilere toplu konut fırsatı!

Kırşehir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde düzenlenen program kapsamında basın mensuplarına toplu konut fırsatı sağlayacak protokole imzalar atıldı.

Tarsus'ta toplu konut kurası çekildi!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından toplu konut projeside kura çekildi. İlk kurayı çeken Başkan Can, kurada çıkanları tebrik etti...

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 472 konut mevcut.

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018!

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 472 adet konut bulunuyor.

Gemlik'in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından devletten yalnızca arsa tahsisi alarak kendi öz kaynaklarıyla başlattığı Toplu Konut Projesinin ilk etabı tamamladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projede gelinen son durumu anlattı.

Toplu Konut uygulama yönetmeliği Haberi

Toplu Konut uygulama yönetmeliği

Toplu konut nedir?

Önceden planlanmış belli bir yerleşim bölgesinde vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütününe toplu konut deniyor.


Konut birleşkesi, konut yapım ortaklığı ya da konut bankaları gibi kamusal ya da özel kuruluşlarca gerçekleştirilen ve çok sayıda ailenin barınma gereksinmesini karşılayan büyük çaptaki konutlandırma ve yerleştirim girişimi olarak da ifade edilebiliyor.


Günümüzde toplu konut diyeceğimiz türde yaşam alanları çoğalıyor. Ülkemizde bazı firmalar sadece toplu konut projeleri yapıyor.  Toplu konut artık yerini "konut projesi" kelimelerine terk ediyor. 


Başka bir deyişle toplu konut; kentte artan nüfusun barınma ihtiyacı belirlenerek konutlar üretme işlemi olarak tanımlanabiliyor. Toplu konutun lokomotifi devlet idaresindeki firmalar olarak biliniyor.  Toplu konutlar lükse kaçmadan ortalama kalitede yapılıyor.



İpotekli konut kredisi kanunu!


Öznur...