28 / 03 / 2024

Toplu konut nedir?

Toplu konut nedir?

Günümüzde toplu konut diyeceğimiz türde yaşam alanları oldukça çoğaldı ve bu alanlara olan ilgi sürekli artıyor. Peki, toplu konut nedir?



Toplu konut nedir?

Önceden planlanmış belli bir yerleşim bölgesinde vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütününe toplu konut deniyor.


Konut birleşkesi, konut yapım ortaklığı ya da konut bankaları gibi kamusal ya da özel kuruluşlarca gerçekleştirilen ve çok sayıda ailenin barınma gereksinmesini karşılayan büyük çaptaki konutlandırma ve yerleştirim girişimi olarak da ifade edilebiliyor.


Günümüzde toplu konut diyeceğimiz türde yaşam alanları çoğalıyor. Ülkemizde bazı firmalar sadece toplu konut projeleri yapıyor.  Toplu konut artık yerini "konut projesi" kelimelerine terk ediyor. 


Başka bir deyişle toplu konut; kentte artan nüfusun barınma ihtiyacı belirlenerek konutlar üretme işlemi olarak tanımlanabiliyor. Toplu konutun lokomotifi devlet idaresindeki firmalar olarak biliniyor.  Toplu konutlar lükse kaçmadan ortalama kalitede yapılıyor.



İpotekli konut kredisi kanunu!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön