29 / 03 / 2024

Torunların mirasta saklı payı

Torunların mirasta saklı payı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Dedemin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirim? 

Dede üzerinden kalan gayrimenkuller bazen her durumda belirli olmayabilir. Bunun için torunların doğru bir araştırma yapması ve gayrimenkul tapularını çıkarması gerekir. Peki dedenizin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirsiniz? İşte bu konu ile ilgili önemli ayrıntılar...

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?

Torunlarına bakan büyükannelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.  Torunlarının bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere devlet para yardımında bulunuyor.  Peki Torun destek ödemesi için nasıl başvurulur?

Mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır?

Mirasta saklı pay hesaplaması, kendisine kalan mirasta tam hakkını almadığını düşünen kimseler tarafından araştırılıyor. Peki, mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır? İşte Medeni Kanun hükümleri...

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Torunların mirasta saklı payı var mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı.

Mirasta 'saklı pay' hakkı!

Türk Hukuku'na göre, bir baba çocuğunu vasiyetname ili mirastan mahrum bırakabiliyor. Ancak varislerin kanunen "saklı pay" miras hakkı bulunuyor.

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Saklı Vadi Konakları: Hem ormanın hem üniversitenin yanı başında! 

Burçlar Yapı’nın İstanbul’un en güzel semtlerinden Çekmeköy'de hayata geçirdiği Saklı Vadi Konakları projesi, hem ormanın hem üniversitenin yanı başında yükseliyor..

Doğanın içinde bir proje: Çekmeköy Saklı Vadi Konakları!

Hem hayatın merkezinde hem de doğanın içinde hayat sunan Çekmeköy Saklı Vadi Konakları, aylık 2 bin 700 TL  ödeme seçenekleri, ister nakit ödeme yüzde 15 indirimiyle avantajlı ödeme seçenekleri ile alıcılarına bol seçenek sunuyor...

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Aziz Torun’un serveti 700 milyon dolar!

Forbes Türkiye "En Zengin 100 Türk" listesini açıkladı. Torunlar’ın patronu Aziz Torun 700 milyon dolar serveti ile listede 64’ncü oldu…

Torunlar, Kayabaşı'ndaki arsalarının 2017 değerleme raporunu yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada, Torunlar Kayabaşı'ndaki arsalarının yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Torunların mirasta saklı payı Haberi

Torunların mirasta saklı payı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde torunların mirastaki saklı payını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucu '80 yaşındayım. Kızım bir hastalık sonucu vefat etti, damat torunumu da yanına aldı. Şimdi benim vefatımda damadın, bana ait gayrimenkulleri sattırmasından ve mirasçılarımı mağdur etmesinden korkuyorum. Buna karşı nasıl bir önlem alabilirim?' sorusunu yöneltti. 

Tamer Heper soruyu şu şekilde yanıtladı:

***

Okuyucumun üzüntüsünü anlıyorum. İnsanlar hayatlarında rahat etmek için birtakım mallar ediniyor, sonra bunların geleceği ne olacak diye böyle kara kara düşünüyor. İnsan kendisinden sonra hayatta kalacak olan çoluk çocuğunun geleceğini düşünerek bazı yatırımlar yapıyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Okuyucumun problemi de böyle, geleceğe yönelik endişeler. Doğrusu okuyucumun vefatında eşi hayatta olduğu takdirde bahsettiği malvarlığının dörtte biri eşine, kalan dörtte üçlük kısmın yarısı büyük...