26 / 04 / 2024

trabzon heyelan

trabzon heyelan

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Akçaabat'ta heyelan nedeniyle çatlaklar oluşan evler tahliye ediliyor! 

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Derecik Mahallesi'nde, 1 yıldan beri yaşanan heyelanlar sebebiyle evler, yollar ve tarım arazilerinde derin çatlaklar meydana geldi. Son günlerde zeminde artan kaymalar yüzünden endişelenen bölge sakinleri, evlerinde korkuyla yaşadıklarını ifade etti...

Trabzon'da riskli binalar yıkılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu. “Tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Risk gruplarına göre en acillerinden başlayarak yıkacağız” dedi.

Trabzon Büyükşehir heyelanda zarar gören yapıları yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Trabzon’un değişik bölgelerinde meydana gelen heyelan sonrası yıkılan sanat yapılarını yeniden yaparak hizmete sundu.

Erdoğan Bayraktar heyelandan zarar gören Yomra'da incelemelerde bulundu!

Bayraktar, hafta başında Yomra'da sağanak sonucu oluşan heyelanda annesi ölen, eşi ise kaybolan Mustafa Ateş'e başsağlığı diledi Erdoğan Bayraktar, zarar gören Yomra ilçesinde incelemelerde bulundu...

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

Trabzon'da sel ve heyelanın ardından hasar tespit ediliyor!

Trabzon'daki sel ve heyelanın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Devletimiz her konuda gerekeni yapacak ve yaraları saracaktır'' dedi.

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Trabzon'da başlayan heyelan evleri yıktı!

Trabzon'un Of ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nde meydana gelen heyelan yüzlerce vatandaşı mağdur etti.

Trabzon Maçka'da evler boşaltılıyor!

Trabzon Maçka Sukenarı Mahallesi’nde 20 yıldır heyelan korkusu yaşanıyor. Mahalleli, “yetkililer acilen burayı boşaltın ama masrafları karşılayamayız” dediklerini iddia ediyor.

Trabzon Beşikdüzü'nde hasarlı binalar tespit ediliyor!

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketi sonrası ilçede oluşan çamur ve balçıkla mücadele sürüyor. Oluşturulan 30 hasar tespit komisyonu esnafları tek tek gezerek hasarlarını tespit ediyor.

Trabzon Büyükşehir heyelanda zarar gören yapıları yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi geçen yıl Trabzon’un değişik bölgelerinde meydana gelen heyelan sonrası yıkılan sanat yapılarını yeniden yaparak hizmete sundu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sürmene'yi yeniliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 ay önce şiddetli yağış nedeniyle heyelan olaylarının yaşandığı Sürmene’de, trafiğe kapalı ve tehlikeli arz eden noktalardaki sorunları ortadan kaldırmak için inşaat çalışmalarına başladı.

Trabzon'da sağanak heyelan getirdi, yol çöktü!

Karadeniz ' de önceki gün başlayan şiddetli yağmur bazı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin ' in yüksek kesimleri kara büründü...

Trabzon'da sağanak yağış nedeniyle köprü çöktü!

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan ve su taşkınları yaşandığı, bir köprünün çöktüğü, bir evin de yıkıldığı bildirildi.

Kamil Sarıaslan: Okul'da heyelan ve sel riski yoktur!

Beşköy'deki heyelan riski taşıyan okul hakkında Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ve Beşköy Belediye Başkan'ı Yahya Narmanlı açıklama yaptı...

trabzon heyelan Haberi

trabzon heyelan

Trabzon'un Sürmene ilçesinde yüksek kesimlerde biriken karın aniden erimesi sonucu toprak yumuşadı ve heyelan meydana geldi.

Oylum Mahallesi’ndeki dik yamaçtan aşağı doğru hızla kayan toprak ve çamur yığını, civardaki evler ve yolu da aşarak Küçük Dere’ye ulaştı. Heyelanda boş halde tek katlı 3 ev, kullanım dışı okul ve lojman toprak altında kaldı. Toprakla dolan mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgeye gelen AFAD ve belediye ekipleri inceleme başlattı, riskli olduğu değerlendirilen 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

 

OLAYIN BOYUTU FOTOĞRAFLARDA ORTAYA ÇIKTI

Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Oylum Mahallesi'nde yaşanan heyelanda toprak altında kalan okul ile 2 katlı lojmanın olaydan  24 saat gün önce çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Balçık ve toprağın yuttuğu yapıların yer aldığı alana ait fotoğraflar, afetin büyüklüğünü de gözler önüne serdi.