24 / 04 / 2024

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.



Rize'de yaşanan sel felaketinin sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede 665 binanın yıkılacağını dile getirirken Trabzon'daki riskli binaların ne olacağı ise merak konusu oldu. Günebakış Gazetesi'nden Songül Mazlum'un haberine göre; kentteki riskli binalar için henüz bir işlem yapılmış değil.

Yeterli arazi yok

Sel ve heyelan tehdidi altında Trabzon’da toplam 446 riskli bina yer alırken bu binalarda birçok aile aşıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) şehirde yeterli hazine arazisi bulamadığı için konut inşa edemiyor. Kurum uygun bir arazi bulduktan sonra gerekli projeleri hayata geçirecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sel ve heyelan risklerine karşın Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Ordu ve Samsun kentlerini kapsayan 15 maddelik 'İklim Değişikliği Eylem Planı' hazırladı. Yapılan raporda ilk olarak 1950 binanın acil olarak taşınması gerektiği tespit edildi. Trabzon’da riskli binaların tespiti ile ilgili çalışmaları ise geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yürüttü. Risk altında 446 yapı tespit eden İl Müdürlüğü,hazırladığı raporu 1 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Fakat yıkım çalışmaları ile ilgili ilerleme sağlanamadı

446 riskli bina bulunuyor

Rize'de yaşanan sel felaketlerinden sonra bölgede inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayramdan sonra kentte 665 binanın yıkılacağını söylerken Trabzon’da riskli bölgede bulunan yüzlerce binanın ne olacağı merak konusu oldu. Sel ve heyelan riski altında
Trabzon’da toplam 446 bina yer alırken bu binalarda yaşayan yüzlerce insanın güvenli binalara taşınmak için bekliyor. 

Trabzon Araklı'da afetzedeler için 278 konut inşa ediliyor!


Geri Dön