23 / 04 / 2024

Osman Ulukaya: Yalova da 375 riskli bina var!

Osman Ulukaya: Yalova da 375 riskli bina var!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya Yalova'da 357 riskli bina olduğunu söyledi. Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında ilde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve şube müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda ildeki çalışmalarla ilgili bir brifing gerçekleştirildi. Brifingde Yalova'da ki yapı stokuna değinen Ulukaya, "Yalova'da depremden sonra 807 adet orta hasarlı binada güçlendirme yapılmadığını tespit ettik. Bu binalardan 357 tanesi riskli bina statüsünde. 


Belediyelere bu binalarla ilgili bilgi verdik. Bu binalarda güçlendirme yapılmasını yapılmadığı takdirde ise yıkılmasını talep ettik" dedi. 


Yalova'da Kentsel Dönüşüm'ün de sürdüğünün altını çizen Ulukaya, "Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaların yıkımları devam ediyor. 


Riskli binaların yıkımına dayalı olarak kira yardımlarımızda sürdürülüyor. Bugüne kadar 464 bin 250 TL'lik kira yardımı yaptık. Yıkılan binalarda kiracı olanlara 2, mülk sahiplerine ise 18 ay boyunca kira yardımı yapılıyor" diye konuştu. 


Bin 832 Faal Bina Var Yalova'da halen yapımı süren faal bina sayıları hakkında da bilgi aktaran Ulukaya, "Şu anda ilimizde toplam bin 832 adet faal bina mevcut. 

Bu binaları toplam 19 yapı denetleme firması denetliyor. Yapı denetim firmalarını da müdürlük olarak biz denetliyoruz.


Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya Yalova'da 357 riskli bina olduğunu söyledi. 

Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde düzenlenen basın j toplantısında ilde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya ve şube I müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda ildeki çalışmalarla ilgili bir brifing gerçekleştirildi. Brifingde Yalova'da ki yapı stokuna değinen Ulukaya, "Yalova'da depremden sonra 807 adet orta hasarlı binada güçlendirme yapılmadığını tespit ettik. Bu binalardan 357 tanesi riskli bina statüsünde. Belediyelere bu binalarla ilgili bilgi verdik. Bu j binalarda güçlendirme yapılmasını yapılmadığı takdirde ise j: yıkılmasını talep ettik" dedi. 


Yalova'da Kentsel Dönüşüm'ün de sürdüğünün altını çizen i Ulukaya, "Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaların yıkımları devam ediyor. Riskli binaların yıkımına dayalı olarak kira yardımlarımızda sürdürülüyor. Bugüne kadar 464 bin 250 TL'lik kira yardımı yaptık. Yıkılan binalarda kiracı olanlara 2, mülk sahiplerine ise 18 ay boyunca kira yardımı yapılıyor" diye konuştu. 


Bin 832 Faal Bina Var Yalova'da halen yapımı süren faal bina sayıları hakkında da bilgi j aktaran Ulukaya, "Şu anda ilimizde toplam bin 832 adet faal bina mevcut. Bu binaları toplam 119 yapı denetim firması denetliyor. 


Yapı denetim firmalarını da müdürlük olarak biz denetliyoruz. 2014  yılı içerisinde 134 denetim gerçekleştirildi ki bu da her 2 günde bir denetim anlamına geliyor" diye konuştu.

 

Yalova Havası En Temiz 3 İl Arasında Yalova'nın doğasıyla olduğu kadar havasıyla da çok şanslı bir il olduğunu vurgulayan Dr. Osman Ulukaya.'"Yalova'da kurulan Hava Kaiitesi Ölçüm İstasyonları ile havayı dakika dakika takip ediyoruz. 


Bu anlamda şanslı bir iliz zira Türkiye genelinde havası en temiz 3 il arasındayız" dedi. Çevrenin ve havanın kirletilmesine asla izin vermeyeceklerini dile getiren Ulukaya bu anlamda halkın duyarlılığının da övgüyü hak ettiğini vurguladı.


Yalova


Geri Dön