26 / 04 / 2024

Trabzon kanuni evi projesi

Trabzon kanuni evi projesi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Trabzon Ortahisar ilçesinde bulunan Kanuni Evi'nin, restorasyonunun tamamlanmasından hemen sonra müze olarak kullanılması planlanıyor.

Trabzon Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti mecliste!

Trabzon'da yapımına başlanan Kanuni Bulvarı Projesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!

Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı. 

Kanuni Bulvarı için başlatılan yıkıma tepki!

Trabzon'da Kanuni Bulvarı için ocak ayından bu yana Boztepe Mahallesinde istimlâk edilen yapıların yıkımlarını gerçekleştiren arayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Trabzon Ortahisar'daki 5 katlı ev yıkıldı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi Gözaçan Cami mevkiinde Kanuni Bulvarı inşaatı için bölgede yapılan yıkımlarda yıkılması planlanan 5 katlı evin yıkımı işlemi tamamlandı.

Trabzon'daki yıkım haberlerinin ardından inanılmaz olay!

Trabzon'da yaylada ev yapmak isteyen, yasak nedeniyle yapamayan Ömer Birinci yıkım endişesi yaşamamak için yaptırdığı 20 metrekarelik ahşap evi kamyon kasasına monte etti. Birinci'nin yöntemi, Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmini akıllara getirdi.

Trabzon'daki Kanuni Bulvarı Boztepe güzergahında afet riski!

Trabzon Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, yer aldığını iddia etti...

Trabzon'daki Kanuni Bulvarı projesine vatandaşlardan tepki! 

Trabzon Boztepe'deki Kanuni Bulvarı projesine vatandaşlar tepki gösterdi. 

Cahit Turhan'dan Trabzon Kanuni Bulvarı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon'da inşaatı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi'nde incelemeler yaptı.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

Kanuni Bulvarı etap etap açılmaya başlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon'da çalışmaların devam ettiği Kanuni Bulvarı alanında incelemelerde bulundu. Turhan, 'Trabzon Kanuni Bulvarı etap etap hizmete açılmaya başlandı.' dedi.

Trabzon'da şehit ailesinin ev mutluluğu!

Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit Jandarma Er Hasan Yiğit’in ailesinin evi, Maçka Belediyesi tarafından yenilendi.

Trabzon'da akılalmaz olay! Doktora gitti, evi yıkıldı!

Trabzon'un Arsin ilçesinde hasta torununu doktora götüren Gülsen Paslı,  geri döndüğünde tek katlı evinin yıkıldığını gördü. Eşyaları enkaz altında kalan kadın, evi anlaşmazlık yaşadığı kardeşlerinin yıktığını iddia etti.

Trabzon Öğretmen Evi'nin inşaatı tam gaz!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cudibey Ortaokulu ve Trabzon Öğretmen Evi'nin inşaatına son sürat devam ediyor.

Trabzon kanuni evi projesi Haberi

Trabzon kanuni evi projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentsel yenileme projesi kapsamında koruma amaçlı imar planını da adım adım uyguladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: Ortahisar, projenin birincil bölgesidir. Fatih Camisi ve Kanuni Evi'nin de içinde bulunduğu aynı döneme ait, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen tescilli binaların tümünü kompleks olarak ele alacağız. Restorasyonun ardından Kanuni Evi'ni diğer tescilli binalarla irtibatlandırıp Osmanlı tarihini ziyarete açacağız. Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'da verdikleri hizmetleri de...