27 / 04 / 2024

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

4 soruda tapuda takas işlemleri!

Taşınmaz mal sahipleri, bir başka taşınmaz sahibi ile tapu değiş tokuşu yapmak isteyebiliyor. Bu işleme trampa adı veriliyor. Peki trampa işlemi nerede yapılır? Trampa işlemi için ne kadar harç ödenir? Trampa için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

Tapu trampa için gerekli evraklar!

Taşınmaz mal sahipleri, tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem tapuda yapılacak trampa ile mümkün oluyor. Peki, tapu trampa için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

İntifa hakkı işlemleri 2016!

İntifa hakkı, mal sahibi tarafından bir kimseye tahsis edilen gayrimenkulden yararlanma, gayrimenkulü kullanma hakkı oluyor. Bu hak, tapuda yapılacak işlemler ile bir başkasına verilebiliyor. İşte intifa hakkı işlemleri 2016..

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır Haberi

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Diyelim ki siz bir eve sahipsiniz fakat takas ederek başka bir eve geçmek istiyorsunuz. Evin sahibi ile anlaşarak tapuya müracaat etmeniz gerekiyor. 


Çünkü bu iki taşınmazın resmiyette trampa edilebilmesi için tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi şartı bulunuyor. Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise trampa tamamlanmamış oluyor. Yani herkes aynı mallara sahip olarak devam ediyor. 


Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle trampa yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor.


Diğer istenen belgeler ise trampa edilecek malların sahiplerinin son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları, eğer temsilci trampaya katılacak ise temsilci olduğuna dair belge ve...