24 / 04 / 2024

trampa ne

trampa ne

Bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olan trampa da mallar arası değer eşitliği aranmıyor. Trampa nedir? hakkında merak edilenler için haberi okuyun...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

Tapu trampa işlemi, bir taşınmazın başkaca bir taşınmazla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, tapu trampa harcı 2022 ne kadar?

2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Trampa işlemi ile iki ayrı kişi, tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devredebiliyor. Peki, bu işlem için ödenecek 2016 tapu trampa harcı ne kadar?

Tapuda trampa ücretini kim öder?

Trampa işlemi; İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Peki, tapuda trampa ücreti ne kadar? Tapuda trampa ücretini kim öder?

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

2015 trampa harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, 2015 trampa harcı ne kadar?

Trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Tapuda trampa işlemlerinin gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temini ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, trampa işleminde tapu harcı ne kadar?

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

Trampa işleminde tapu harcı!

Takas işlemi olarak da bilinen trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, trampa için gerekli belgeler nelerdir? Trampa işleminde tapu harcı ne kadardır?

trampa ne Haberi

trampa ne


Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir malla değiştirilecekse arada değer farkı olabiliyor. Eşitliği sağlamak için mevcut değer farkı para ödenerek kapatılabiliyor. 


Trampa işleminde Tapu Müdürlüğü'nün rolü

Trampa nedir? sorusunun yanıtını verirken değitirilecek mallar arasında değer farkları olabileceğini belirttik. Bu değerleri eşitlemek için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Ayrıca değer eşitsizliğinden dolayı akdi yapmamaktan kaçınamıyor. 


Farklı illerdeki mallar için trampa işlemi

Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar içinde geçerli. Yani herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor. Bunun için talebi alan Tapu Sicil Müdürlüğü, diğer ildeki müdürlükten...