29 / 03 / 2024

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir

Kamu yararının gözetilmesi durumunda özel mülkiyetin bedeli ödenerek devlet tarafından satın alınması olan kamulaştırma projesi trampa yolu ile yapılabiliyor. Peki trampa yolu ile kamulaştırma nedir?

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

On beş ayrı  kurutma programı ile kıyafetleriniz ilk günkü gibi! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kurutma makinesi kıyafetlerimi kurutsun ama zarar vermesin diyenler için Hoover, 15 ayrı kurutma programı ile karşımıza çıkıyor. Genellikle bir yıkama makinesi ile birlikte kullanılan kurutma makinesi çamaşırları hava ve ısı yolu ile kurutuyor. İşte merak ettikleriniz..

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılım gösterdi ve açıklamalarda bulund. İşte Ağrı-Patnos Devlet Yolu ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut ile TOKİ protokol imzaladı!

TOKİ’nin sahip olduğu arazileri ihalesiz alıp müteahhitlere gelir paylaşımı yolu ile ihale eden Emlak Konut yöntem değişikliğine gitti. Artık sadece alıcı değil aracı da olacak...

Barış Demir Yolu ile İsrail ve Ürdün Körfez ülkelerine bağlanacak!

İsrail Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Umman'da gerçekleşen Uluslararası Ulaştırma Konferansı'nda konuştu. Katz, İsrail, Ürdün ve Körfez ülkelerini birbirine bağlayacak 'Barış Demir Yolu Projesi'nin tanıtımını yaptı.

Belediyelere bisiklet yolu ve gürültü bariyeri desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile belediyelere 3 bin kilometrelik bisiklet yolu ile 60 bin kilometrelik "gürültü bariyeri" desteği sağlanacak. 

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz!

Akdeniz Sahil Yolu'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor. Mersin ve Antalya arasındaki mesafayi 4 saate indircek olan Akdeniz Sahil Yolu ile otomobil sürücüleri yolda 7-8 saat süre harcamaktan kurtulacak.

İzmir Çiğli’ye 21 milyonluk yeni imar yolu yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 3.2 kilometrelik yeni imar yolu ile 21 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Şubat ayında başlayan ve yüzde 60’ı tamamlanan çalışmaların ekim sonunda tamamlanması planlanıyor.

TOKİ 290 iş yeri ile 4 konut ihalesine son 4 gün!

TOKİ 28 ilde 290 iş yeri ile 3 ilde 4 konutu açık artırma yolu ile satışa çıkarıyor. İhalede satışa sunulan konutlara yüzde 12 peşinatla sahip olunuyor.

Fatsa Çevre Yolu ihalesi 18 Ocak'ta!

Fatsa Çevre Yolu ile ilgili AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı ve Oktay Çanak ortak bir basın toplantısı düzenledi.Fatsa Çevre Yolu proje ihalesinin 18 Ocak 2017'de yapılacağı açıklandı.

Sitelerde anlaşmazlıklara dava açmanın 2 yolu!

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konularını ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki anlaşmazlıkların dava yolu ile çözümünü kaleme aldı.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir Haberi

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir

Trampa yolu ile kamulaştırma nedir?

Kamu yararının gözetilmesi durumunda özel mülkiyetin bedeli ödenerek devlet tarafından satın alınması ve söz konusu kamulaştırma projesi için kullanılması "kamulaştırma" olarak ifade ediliyor.


Söz konusu kamulaştırma işlemi trampa yolu ve acele kamulaştırma ile yapılabiliyor.


Trampa yolu ile kamulaştırma..

Kamulaştırma Kanuna göre, trampa yolu ile kamulaştrmada mal sahibinin kabul etmesi halinde kamulaştırma bedeli yerine, idarenin kamu hizmetine tahsis edilmemiş olan taşınmaz mallarından, bu bedeli kısmen veya tamamen karşılayacak miktarı verilebiliyor.


Kamulaştırma bedeli yerine verilecek taşınmaz malın değeri, idarenin ihale komisyonunca yoksa bu amaçla kuracağı bir komisyonca tespit edilir. 


Taşınmaz mal bedelleri arasındaki fark taraflarca nakit olarak karşılanır. Ancak idarenin vereceği taşınmaz malın değeri, kamulaştırma bedelinin yüzde yüzyirmisini aşamaz.


Acele kamulaştırma..

3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar...