26 / 04 / 2024

tüketicinin maketten konut satışından cayma hakkı

tüketicinin maketten konut satışından cayma hakkı

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu hükümlerine göre, tüketici maketten konut satışında on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayabiliyor...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı!

Bursa'da, bankanın konut kredisinden yüksek faiz almasıyla mağdur olan vatandaş, verdiği hukuk mücadelesinin sonucunda haklı bulundu. Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı verdi..

Türkiye'de konut edinme yaşı 33'e düştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Türkiye'de konut edinme yaşı yani bir kişinin konut edinme yaş ortalaması 55. Bugün 33'e düştü. Bu alanda bile birçok dönüşümler sağladık." dedi.

Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

Türkiye'den konut alan yabancılar ülkelerine göre değerlendirldiğinde, ilk 5 ülke arasında sadece 1 komşu ülke bulunuyor. Peki, Hangi ülke vatandaşları Türkiye'den konut aldı?

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

Porta Vadi Tüm Yapı konut fiyatları!

Porta Vadi Tüm Yapı konut fiyatları 904 bin TL'den başlıyor. Konutların yanı sıra ofis ve mağazalara da yer verilen projede teslimler 2018 yılında yapılacak...

İşte maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak yaptığı açıklamada maket üzerinden ev alan tüketicinin sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar hiçbir sebep öne sürmeden sözleşmeden dönebileceğini dile getirdi.

Maketten konut satışında firmaların yeni hakları!

Maketten konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan maketten konut satışında firmaların yeni hakları..

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

tüketicinin maketten konut satışından cayma hakkı Haberi

tüketicinin maketten konut satışından cayma hakkı

Maketten konut satışından cayma hakkı!

Kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenleyen 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ön ödemeli konut satışlarında tüketicinin cayma hakkı da düzenleniyor.


Kanuna göre, tüketici maketten konut satışında on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayabiliyor.


Tüketicinin cayma hakkı..

MADDE 43 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. 


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı, cayma hakkı...