05 / 05 / 2024

turizm tahsis süresi

turizm tahsis süresi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Antalya'da hobi bahçelerinin tahsis süresi uzatıldı!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı devam toplantısında hobi bahçelerinin 31 Aralık 2020’de biten kullanıcılara tahsis süresinin 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildi.

Martı Myra Otel'in tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tekirova-Kemer/Antalya'da bulunan 412 parsel üzerinde yer alan Martı Myra Otel tesisimizin tahsis süresi 2069 yılına kadar uzatıldı. 

Özak GYO Demre'deki tesisinin kesin tahsis süreci donduruldu!

Özak GYO Antalya ili Demre ilçesinde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkulün kesin tahsis süresi, imar planında yapılması gereken değişiklikten kaynaklanan mücbir sebeplerle yatırıma başlanamaması nedeniyle donduruldu...

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 2067'ye uzatıldı!

Tek-Art İnşaat'ın portföyünde olan Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 21 Aralık 2067 tarihine kadar uzatıldı... 

Akfen GYO'nun Zeytinburnu arsasının tahsis süresi 49 yıl uzatıldı!

Üzerinde Zeytinburnu Novotel ile Ibis otellerinin bulunduğu hazine arazisinin kesin tahsis süresi, Akfen GYO'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yaptığı başvurunun onaylanması ile 22 Aralık 2018'den itibaren 49 yıla uzatıldı...

Bakan Ersoy: Otellerimin tahsis süreleri 49 yıla uzatıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelleri için imar barışı başvurusu yaptığı haberlerine açıklık getirdi.Bakan Ersoy, otelleri için imar barışına başvurmadığını söyleyerek, tahsis sürelerinin 49 yıla uzatıldığını açıkladı.

Özak'tan Ela Quality Resort Hotel'in kesin tahsis süresi uzatımı açıklaması!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığ (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ela Quality Resort Hotel kesin tahsis süresi uzatımı hakkında açıklama yaptı.

Antalya Club Zigana'nın tahsis süresi 49 yıla uzatıldı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin portföyünde yer alan Antalya Club Zigana'nın tashsis süresi 49 yıla uzatıldı...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 49 yıla uzatılacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamada Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresinin uzatılacağı bildirildi. 

Tahsis süreleri uzatılabilecek mi?

Turizmde otelden marinaya günübirlik tesislere kadar birçok tesisin tahsis süresinin uzatılmasını içeren yönetmelik çıktı. Maliye, Orman, Ulaştırma ve Turizm Bakanlıklarının tahsisli kamuya ait arazi üzerindeki yaklaşık 800 tesisin süre uzatımı gündemde.

turizm tahsis süresi Haberi

turizm tahsis süresi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin yürüttüğü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan TTYD Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konuları da masaya yatırdı. İşte Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in röportajı....

1- Pozitif bir yılı geride bıraktık. Bu yıl için beklentileriniz nasıl?

2018 için çift haneli büyüme beklediğimizi ifade etmiştik. Geçen yılın başında 'hareket var ancak bereket yok' demiştik. Bu yıl hem hareket hem de bereket olacak diyoruz. Yine çift haneli büyüme ve turist sayısında yüzde 20'lik artış öngörüyoruz. Avrupa pazarı yoğun bir şekilde dönüyor. Rusya da iyi gidecek diye düşünüyoruz. Ortadoğu pazarı hâlâ güçlü. Çin, Hindistan gibi alternatif pazarlardan da çok pozitif dönüşler alıyoruz. Güzel bir yıl bizi bekliyor.

500 OTEL BARIŞTAN FAYDALANDI

2- Turizmci için geçen yılın en önemli...