24 / 04 / 2024

Bakan Ersoy: Otellerimin tahsis süreleri 49 yıla uzatıldı!

Bakan Ersoy: Otellerimin tahsis süreleri 49 yıla uzatıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, otelleri için imar barışı başvurusu yaptığı haberlerine açıklık getirdi.Bakan Ersoy, otelleri için imar barışına başvurmadığını söyleyerek, tahsis sürelerinin 49 yıla uzatıldığını açıkladı.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk televizyonunda yayımlanan "Açık ve Net" programına katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, aurizm alanında yapılan çalışmalar hakkında konuştu. Nitelikli turistin hedeflendiğini, Çin, Japonya, Güney Kore gibi alternatif pazarlara açılmanın yanı sıra Batılı turist sayısını da arttırmayı öngördüklerini söyleyen Bakan Ersoy, "Sosyal medya, dijital tanıtımlar ön plana çıkmaya başladı. Tanıtımda herkesi kullanacağız" dedi. 

"Kisebükü'nde verilmiş bir yapılaşma izni yok"

Sit alanı olan Kisebükü Koyu'na otel yapılacağı iddialarına ilişkin konuşan Mehmet Nuri Ersoy, Kisebükü'nde verilmiş herhangi bir tahsis ya da yapılaşma izni bulunmadığını belirtti. 

Kisebükü'nün 1. derece doğal sit alanı ve arkeolojik alan olduğu için bir alan tahsis edilmesinin ve imar izni almasının söz konusu olamayacağının altını çizen Ersoy, "Bilinçli olarak Kisebükü diye, buranın kuzeyinde yer alan, Adalıyalı mevki dediğimiz noktada, 2005 yılında açık tahsis ihalesiyle en yüksek teklifi verdiği için benim firmam tarafından kazanılan yeri algılatmak istiyorlar. Üzerinden 12 yıl geçmiş bir alan, yeni bir konuymuş, Kisebükü imiş gibi algılatılmaya çalışılıyor. Açıkçası ben bu olayı çok manidar buluyorum" diye konuştu. 

Keçi Adası'nda otel mi sattı?

Bakan Ersoy, "Keçi Adası'nda otel sattığınız iddiası doğru mu?" sorusunu ise  teknoloji yazılımlarıyla oluşturulmuş global dağıtım platformlarına otellerin ve acentaların entegre olduğunu söylerek cevapladırdı. 

Ersoy, "Her gün yüzlerce otel buraya ekleniyor. Milyonlarca otel sizin sisteminize düşüyor. Sakıncalı gördüğünüz ya da çalışmak istemediğiniz bir otel olduğunda manuel bir şekilde tespit edip, sistemden çıkartmanız gerekiyor. Bizim firmamız Keçi Adası'nda bulunan yeri sisteminden çıkarttı. Burada bir satış yok'' dedi.

"İskansız otel olur mu?"

Bakanlık olarak tahsis sürelerinin 49 yıllığına uzatılmasıyla ilgili yasadan yararlanmalarını tüm otel yatırımcılarına tavsiye ettiklerini anlatan Mehmet Nuri Ersoy, kendisinin tüm otellerinin de bu konuda başvuruda bulunduğunu kaydetti. 

Basına yansıyan bazı haberlerde bu başvuruların, "otellerinin imar barışından yararlandığı gibi" yansıtıldığını söyleyen Ersoy, bunun bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunun altını çizdi.

"İskansız otel olur mu? Zaten işletme belgesi alamazsınız" diye konuşan Bakan Ersoy, firmasının otellerinden imar barışıyla ilgili tek bir başvuru yapıldığını, onun da bir otelin peyzaj koruma duvarıyla ilgili olduğunu kaydetti.

Ersoy, "O duvar da biz oteli 2011 yılında devralmışız, Kemer'deki otelimizi devralırken zaten benzer bir duvar orada varmış. Yani bütün dediğiniz otellerimdeki kaçak yapı olayı budur." açıklamasında bulundu. 

Bakan Ersoy: Otellerim için imar barışına başvurdum!


Geri Dön