20 / 04 / 2024

Hazineden kiralanan tesislerin süreleri 49 yıla uzatılacak!

Hazineden kiralanan tesislerin süreleri 49 yıla uzatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Ersoy, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazineden kiralanan tesislerin kiralama sürelerini 49 yıla uzatacaklarını belirtti.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da temaslarını sürdürüyor. Ersoy, turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Altı aylık verilerin gurur verici olduğunu söyleyen Ersoy, "İlk altı aylık verileri bir önceki yılla kıyasladığımızda Türkiye genelinde yüzde 30'luk turist sayısında artış var. 16 milyon yabancı ülkemizi ziyaret etmiş. Gururla açıklıyoruz ki bunda en büyük pay Antalya'nın." dedi.

Antalya'da tesislerin birçoğunun Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazineden tahsisli olduğunu belirten Ersoy, 2016 krizinden sonra hükümetin geliştirdiği proje dahilinde yeni yasa çıktığını hatırlattı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre Ersoy, "Birkaç değişiklik yaptık. Taksit sayısını, bir taksit artırdık. Bir peşin, dört taksite getirdik. Gri alanı da netleştirdik. Değer tespitlerinde mevcut işletme belgesindeki yatak kapasiteleri baz alınacak. İki önemli sorun da netleşmiş oldu. Tavsiyem, hızlı bir şekilde başvurularınızı yapın. Bu fırsat bir daha ele geçmez. Yeniden değerleme oranları açıklanacak. Ekim-kasım gibi açıklanacak. Açıklanmadan önce başvuru yaparsanız mevcut TL değerleme üzerinden yapıyorsunuz. Süreyi kaçırırsanız yüzde 18'lik değerleme farkı ücreti üzerine binecek. Ben şimdiden uyarıyorum dosyalarınızı bir an önce verin." şeklinde konuştu.

Teşvik ve desteklerin turizmi kıpırdattığını ancak nihai sonuç için teşvik ve desteğin artması gerektiğini belirten Ersoy, "Biz turizm sektörü olarak o kadar büyük bir sektörüz ki gerek yarattığımız döviz girdileri gerekse yarattığımız büyük istihdam düşünüldüğünde teşvike dayalı bir sektör olmak, bu şekilde anılmak istemememiz gerekiyor. Bence en büyük teşvik, biz turizmciler için turizmin önündeki engellerin kaldırılması olması lazım. Zaten sizi frenleyen, tutan engelleri biz devlet ve Bakanlık olarak sizlerle birlikte hızlı bir şekilde ortadan kaldırdığımızda işi bilen turizmcinin teşvike ihtiyacı yok. Alır yürür gider çünkü teşvik dediğiniz şey taşıma suyla değirmen döndürmek. Bizim o kadar yavaş çarkın içinde kalmamamız gerekiyor. Biz çok hızlı hareket etmeliyiz. Önce Avrupa'da yakalamamız gereken rakiplerimiz var, daha sonra dünyada yakalamamız gereken rakiplerimiz var" ifadelerini kullandı.


Geri Dön