25 / 04 / 2024

Türk Japon İş Forumu

Türk Japon İş Forumu

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türk ve Japon müteahhitler rotasını Afrika'ya çevirdi!

Afrika ülkelerinde Çinli müteahhitlerden memnuniyetsizlik olduğunu ifade eden TMB Başkan Vekili Talu, Afrika ülkelerinde "Afrika'da Türk-Japon ortaklığına ihtiyaç var. Şu anda Japonlarla gidip oradaki işlere talip olma zamanı." söyledi.

Müteahhitlik sektöründe Türk-Japon iş birliği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Türk ve Japon iş birliği müteahhitlik sektöründe üçüncü ülkelerde 'sakura' (kiraz çiçeği) kadar muhteşem ve güzel olacak." dedi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Pendik'te kuruluyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde kurulması öngörülen Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Türk-Japon Bilim Üniversitesi'nin inşa edilmesi kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edilecek" dedi.

1983 yılında Haliç eski canlılığına Türk-Japon işbirliği ile kavuşacakmış!

1983 yılında İstanbul'a gelen Japon Dışişleri Bakanı Shintaro Abe, ''Haliç'i temizler, metro, tüpyol ve Boğaziçi'ne köprü yaparız'' demiş. Bakan Abe, japon teknolojisi ile yatırımların sürüncemede kalmadan bitirilebileceğini belirtmiş.

Toyota Tsusho Türk şirket Plasmar'ı satın aldı!

Japon devi Toyota, geçen yılı 576 milyon liralık ciroyla kapatan Türk şirket Plasmar Plastik'e ortak oluyor. Toyota Tsusho'nun amacı Plasmar'ı Kafkaslar, Avrupa ve Afrika'da büyütmek...

Aden Houssein Abdillahi: Türk yatırımcıları Cubiti’ye bekliyoruz!

Çin, ABD ve Japon yatırımcıların Cibuti’yi çok önceden fark edip geldiklerini söyleyen büyükelçi Aden Houssein Abdillahi yaptığı açıklamada Türk yatırımcıları da Cubiti’ye beklediklerini dile getirdi

Çanakkale Boğazı Köprüsü Türk-Japon işbirliği ile yapılacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız" dedi.

Türk Japon İş Forumu Haberi

Türk Japon İş Forumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Japonya arasındaki ticaret hacmini en geç 5 yıl içinde 10 milyar dolara çıkarmalarının şart olduğunu belirtti. Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin katılımıyla gerçekleşen Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu "Japon yatırımcıları Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Konuşmasına Japonca 'Hoşgeldiniz' (Yokoso) diyerek başlayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: 


HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ: 

Japon yatırımcıları mega projelerimizde görmeyi arzu ediyoruz. Dünyanın en uzun asma köprüsü olması planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü projesi, İstanbul'daki dünyanın ilk 3 katlı Avrasya Tüneli ve Ankara-İstanbul yeni hızlı tren hattı projesi bunların bir kısmını oluşturuyor. Yeni hükümetimiz her türlü desteği vermeye...