28 / 03 / 2024

türk müteahhitleri türkmenistan

türk müteahhitleri türkmenistan

Çıraklık döneminde Libya’yı inşa eden Türk müteah¬hitleri ustalık döneminde Türkmenistan’ı yeniden yapılandırıyor. 1991 ’den bu yana Türk müteahitlerinin Türkmenistan’daki iş hacimleri 60 milyar doları aşıyor...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Türk müteahhitlerin 'Suud' zararı: 3 milyar dolar!

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim, en çok Türk müteahhitleri vurdu. Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan’da yaşadıkları iş kaybının üç milyar dolara ulaştığı bildiriliyor...

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Türk müteahhitlere Libya'da yeni fırsatlar!

Uzun yıllardır Libya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitleri, Libya'nın imarında çok daha büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırlanıyor.

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

türk müteahhitleri türkmenistan Haberi

türk müteahhitleri türkmenistan

Türk müteahhitleri, Türkmenistan ile zirveye koşuyor. Dünyanın en iyi 225 inşaat Şirketi ( ENR 2011

Top GLOBAL Contractors ) açıklandı. Dev müteahhitler ile yanşan ve en büyüklerin listesinde yer alan Türk şirketleri, Türkmenistan’daki yükselişleriyle dikkat çekiyor. Dünyanm en iyi müteahhitleri listesinde 56. sırada bulunan Polimeks İnşaat, en büyük projelerini Türkmenistan’da gerçekleştiriyor. Polimeks, Rönesans, Nata Holding, Tekfen firmaları listede ön sıralarda yer alıyor. Bu firmaların ortak noktası da Türkmenistan’da iş yapıyor. Dünyanın dev 225 müteahhiti 2011 yılında yurtdışındaki inşaat projelerinden 453 milyar dolar gelir elde ettiği kaydediliyor. Almanya’nın Hochtief AG şirketinin birinci olduğu listede, Türk şirketlerinin arasında en iyi konumda olan Polimeks İnşaat. Türk şirketi, 56. sırada yer alıyor. Aynca, bu listede toplam 33 Türk şirketi yer alıyor. Yurtdışında Türk müteahhitlerinin...