28 / 03 / 2024

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014

Türkiye, 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2014'ün ardından yeni bir rapor hazırlandı. Raporda yabancılara satılan gayrimenkulün 2014'te yüzde 41,6 gibi yüksek bir oranda artarak 4,32 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Gayrimenkul sektöründe yabancı iştahı hızla büyüyor!

Yapı-Endüstri Merkezi Türkiye yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’ün ardından, güncel verilerle yeni bir rapor hazırladı..

İnşaat sektörü 2015'te yüzde 4 büyüyecek!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” Yapı-Endüstri Merkezi’nde yapılan bir toplantıyla açıklandı.

Türk Yapı Sektörü 2014 raporunu açıklıyor!

Türk Yapı Sektörünün tek referans kaynağı Türk Yapı Sektörü Raporu 2014'ün sunulacağı Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı, 25 Şubat Çarşamba günü 9:00-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk Yapı Sektörü Raporu 25 Şubat'ta açıklanacak!

“Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” 25 Şubat Çarşamba günü, Yapı-Endüstri Merkezi’nde yapılacak Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı ile açıklanıyor.

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 toplantısı 25 Şubat'ta!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen “Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği” toplantısı 25 Şubat 2015'te İstanbul Fulya'da yapılacak.

İnşaat harcamaları 122 milyar TL oldu!

YAPI-Endüstri Merkezi tarafindan Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan "Türk Yapı Sektörü Raporu 2014" için yapılan çalışmalarda sektörle ilgili genel tablo netleşmeye başladı.

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 açıklandı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair geniş bir değerlendirme sunan 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2014" için yapılan çalışmalarda sektörle ilgili genel tablo netleşmeye başladı.

İnşaat sektörü istihdamda büyüme gösteriyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2014" için yapılan çalışmalarda sektörle ilgili bazı bulgular netleşmeye başladı...

İnşaat sektörü istihdamda büyüyor!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan "Türk Yapı Sektörü Raporu 2014" için yapılan çalışmalarda sektörle ilgili bazı bulgular netleşmeye başladı...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Türk yapı malzemeleri dünyada ilk 10’da!

Türk yapı malzemeleri sektörü merakla beklenen rakamlara göre, dünya sıralamasında iki basamak birden yükseldi ve dokuzuncu sıraya oturdu.

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı malzemeleri sektöründen Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat!

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2021 yılı Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artış yakaladı.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 Haberi

Türk Yapı Sektörü Raporu 2014

Raporda ayrıca ekonomideki küçülmeye rağmen inşaat harcamalarının 2014'te yüzde 14,4 oranında büyüdüğü, büyümeyi ise özel sektörün sürüklediği belirtildi. Toplam inşaat harcamaları 2014'te 162,3 milyar TL'ye yükselirken, istihdam yüzde 4,3 oranında arttı. İnşaat harcamalarının artmasındaki en önemli nedenler olarak konut inşaatları ve kentsel dönüşüm faaliyetleri gösterildi.


Hazırladığı, Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan "Türk Yapı Sektörü Raporu"yla sektöre ışık tutan Yapı-Endüstri Merkezi, 2014 yılına ilişkin güncel verilerle yeni bir değerlendirmenin yapıldığı "İnşaat Gayrimenkul, İnşaat Malzemesi Sanayinde Gelişmeler Ve Beklentiler" başlıklı raporunu açıkladı. Raporda 2013'te 3,049 milyar dolarlık gayrimenkul alan yabancıların 2014 yılında gayrimenkul alımlarının yüzde 41,6 oranında artarak 4,32 milyar dolara yükseldiği kaydedildi. Yabancılar 2014 yılında 18.959 adet daire satın aldı.


İnşaat harcamaları 2014'te yüzde 14,4 oranında artarak...