26 / 04 / 2024

türkite gölet projeleri

türkite gölet projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bin günde inşa edeceği bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar arazi suyla buluşacak.

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Bahçeşehirliler Derneği'nden gölet açıklaması!

CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi, fakat gölette inşaat durmadı. Konuyla ilgili BİR açıklama yapan Bahçeşehirliler Derneği , Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını belirtti.

Cemal Canpolat: Bahçeşehir Gölet için mücadelemizi sürdüreceğiz!

Bahçeşehir Gölet’e kafe, restoran ve barların da bulunduğu 107 adet ticari ünite yapılması için çalışma başlatılmıştı, olaya tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat "Bahçeşehir Göleti'nin takipçisiyiz" dedi.

Gördes'e 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet geliyor!

Gördes doğalgaz iletim hattının temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisa'nın Gördes ilçesine 2 yeni baraj ve 2 yeni gölet inşa edeceklerini müjdeledi.

2019 sonuna kadar 1.071 gölet ve sulama tesisi inşa edilecek!

Bakan Eroğlu, "Bin Günde Bin Gölet" projesinin tamamlandığını anımsatarak, şöyle devam etti: "Şimdi yeni bir hedef belirledik. 2019 sonuna kadar bin 71 gölet ve sulama tesisi daha inşa edeceğiz.

Trans-Hazar ulaştırma güzergahı birliği anlaşması imzalandı!

Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan demir yolu şirketleri, Trans-Hazar uluslararası ulaştırma güzergahı birliği oluşturulmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

Türkiye’nin mega projeleri dünyaya açılıyor!

Petrol gelirleriyle dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelen Kuveyt, Türkiye’deki dev projeleri mercek altına aldı.

Bitlis'te baraj ve gölet inşa edildi!

Bakan Eroğlu: "Buraya 8 milyon metreküp içme suyu sağladık. Ayrıca 34 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Bir baraj ve bir gölet inşa ettik. 24 dere ıslahı yaptık. 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir, bir bal ormanı tesis ettik" dedi.

Tüketici güven endeksi Ağustos'ta yükselişe geçti!

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim kurulu Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Türkiye ekonomisinin darbe girişiminin ardından normalizasyonu sağladığını belirterek, "Ağustos ayında tüketici güven endeksi yeniden yükselişe geçti'' dedi.

Afyon Sandıklı'daki gölet inşaatında son durum!

SANDIKLI Kaymakamı Faik Arıcan, Yunus Emre Mahallesi'ne yapımı devam eden gölet inşaatında incelemelerde bulundu.

İşte Türkiye Güzeli Yüksel Ak'ın Alaçatı'daki evi!

2000 Türkiye Güzeli Yüksek Ak İzmir'de yaşıyor. Yazları ise Alaçatı'daki evinde geçiriyor. Ak havuzlu villasının kapısını InStyle Home Dergisi'ne açtı. İşte o ev...

Tüketici güven endeksi Temmuz'da azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 3,5 azaldı.

türkite gölet projeleri Haberi

türkite gölet projeleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bin günde inşa edeceği bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar arazi suyla buluşacak.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce bin günde bin göleti tamamlayarak 1 milyon 700 bin dekar zirai araziye su temin eden Bakanlık, projenin 2. etabını devreye sokarak 2019 sonuna kadar bin 71 adet göleti bitirecek.


Bakan Veysel Eroğlu tarafından 1 Ocak 2016'da başlatılan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında yapılacak bin 71 göletle 3 milyon 200 bin dekar zirai araziye su temin edilecek.


- "Kırsal kalkınmayı artırarak, ek istihdam alanları oluşturacağız"

Projeye ilişkin bilgi veren Eroğlu, gölet ve sulama tesislerinin kırsal kalkınmanın anahtarı olduğunu belirtti.


Kırsal kesimdeki zirai arazileri suya kavuşturmak için gölet yapımına ağırlık verdiklerini aktaran Eroğlu, şunları...