18 / 04 / 2024

türkiye baraj

türkiye baraj

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere, 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük" dedi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Türkiye’deki projeler kıskanılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye’deki metro, tünel, baraj ve köprüleri kıskandığını iddia etti. Batı ülkelerinde Türkiye’dekilerden çok daha gelişmiş yapılar mevcut.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünün inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı. Atatürk Barajı üzerine kurulan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak..

Türkiye'ye gelen turist sayısı 30 milyonu geçti!

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam ediyor. Gelen turist sayısı 30 milyon barajını geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin birinci tercihi önceki yıllardaki gibi Antalya oldu.

Reyhanlı Barajı Türkiye'nin en büyük dolgu barajı olacak!

Türkiye'nin "en büyük dolgu barajı" olan Amik-Afrin Projesi Reyhanlı Barajı'nda 30,8 metrelik setin 10 metresi yapıldı. İnşaatına 2010'da başlanan barajın fiziki gerçekleşmesi yüzde 47,49'a ulaştı...

Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nın gövde inşaatı başlıyor!

Dünyanın 3'üncü Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nda suyun inşaat alanından uzaklaştırılmasını sağlayan derivasyon çalışmaları tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Barajda gövde inşaatına başlanacağını söyledi...

Türkiye su havzaları!

Türkiye'de bulunan su havzalarının havza adı, yüz ölçümleri, ortalama yağış miktarı, toplam akım, havza verimi ve toplam baraj sayıları gibi detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Türkiye su havzaları...

Veysel Eroğlu: Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Türkiye'de her yeri şantiyeye çevirdik. O kadar çok tesis açıyoruz ki bugüne kadar sırf DSİ'den bin 215 dev tesisi açtık. Bunlardan 232 tanesi büyük baraj

türkiye baraj Haberi

türkiye baraj

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere, 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük." dedi.


Eroğlu, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinin toplu açılış ve ORKÖY kredi sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarı döneminde birçok alanda gelişme yaşandığını belirtti.


İktidara geldiklerinde özellikle İstanbul'da su konusunda büyük sıkıntı görüldüğü anımsatan Bakan Eroğlu, kentin su sorununu çözdüklerini, bu süreçte 320 baraj inşa ettiklerini kaydetti.


Geçen dönemde bin günde bin gölet ve sulamasını da sağladıklarını anlatan Eroğlu, "Biz iş başına geldiğimizde İstanbul başta olmak üzere 76 şehirde su sıkıntısı vardı. Hükümete gelince Sinop'tan Mersin'e bütün Türkiye'nin su meselesini çözdük. Çünkü su hayattır." diye konuştu.


Isparta'ya da...