26 / 04 / 2024

Türkiye Çevre Koruma Vakfı

Türkiye Çevre Koruma Vakfı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla devam eden çevre görevlisi eğitimlerinin son halkası Ankara'da gerçekleşti. 4 Otel de verilen eğitime 1500 kişi katıldı.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda derece alan projeler belli oldu!

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 49 Projenin incelendiği toplantıda dereceye giren projeler belli oldu. Dereceye giren projelere 15 Ekim de İl Bank sosyal tesislerinde toplam 154 Bin TL ödül dağıtılacak.

Çevre ve kentsel dönüşüm için 65 tez hazırlandı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlığın 507 Bin TL kaynak ayırdığı yüksek lisans tezleri Türkiye Çevre Koruma Vakfına gelmeye başladı.

2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu 25-29 Ocak'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından 25 - 29 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’da “2023’e Doğru Atık Yönetimi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Antarktika'da Çevre Koruma Protokolü'nün Uygulanmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Antarktika Andlaşma Bölgesi'ndeki Türkiye Cumhuriyeti faaliyetlerinin, 2017 yılında kabul edilen Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'nde belirtilen şartlara uygun yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Türkiye Çevre Durum Raporu yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de çevrenin mevcut durumunun ortaya konulması ve sorunlara yönelik erken uyarı olması amacıyla dört yılda bir hazırlanan "Türkiye Çevre Durum Raporu"nu yayımladı.

Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi umut kaynağı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesinin engelliler için umut kaynağı olduğunu bildirdi.

Türkiye'de 7 milyon riskli yapı var!

Türkiye'nin deprem gerçeğine işaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 7 milyon yapının riskli olduğunu söyledi.

İdris Güllüce: Türkiye'de 7 milyon riski yapı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'kentsel dönüşümde rant var' eleştirilerine cevap verirken ilginç bir istatistiği paylaştı. Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli yani depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

Limak Türkiye'de kadın mühendis sayısını artıracak!

Limak Türkiye'de kadın mühendislerin sayını artırmak üzere "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesini başlattı. Projenin üniversite ayağında; endüstri, inşaat, makine, çevre mühendisliği gibi bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs desteği sağlanacak.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

Türkiye Çevre Koruma Vakfı Haberi

Türkiye Çevre Koruma Vakfı

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü öncülüğünde Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Çevre Görevlisi eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.


Bakanlığın uzman ekipleri tarafından verilen çevre görevlisi eğitimleri 18 Ekim de Ankara’da 4 otel de başladı ve 20 Ekimde sona erdi.


Bu eğitim yalnızca çevre mühendislerine yönelik olup, katılımcılara yönetmelik, çevre mevzuatı, genelgeler ve saha çalışmaların da karşılaşacakları sorunlar hakkında bakanlık uzman ekipleri tarafından eğitim verildi. Eğitim sonunda çevre mühendislerine sertifika verilmiş olup, sertifika ile çevre görevlisi olarak, sanayi kuruluşları ve Çevre danışmanlık firmalarında istihdam 1500 çevre mühendisine yeni iş imkânı sağlanmıştır.


Şu ana kadar toplam 1900 kişiye eğitim veren bakanlık yılsonu itibariyle 2 Bin 500 kişiye eğitim vermeyi...