29 / 03 / 2024

Türkiye Gastronomi Köyü nerede

Türkiye Gastronomi Köyü nerede

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alıyor! 18 yaşından büyük olanlara müjde! Hemen detaylara bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Alımlara 18 yaşından büyük ve 32 yaşından küçükler başvurabilecek. İşte ayrıntılar...

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yüzde 3,7'ye yükseltti. Türkiye'de gelecek yıl enflasyonun yüzde kaç olacağı da hesaplandı.

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı etin yükselmesiyle ilgili gündeme getirilen son iddia kafaları karıştırdı. Et ve Süt Kurumu Başkanı eski başkanı Osman Uzun 'Bizde et ucuzdu kuyruk oluyordu zam yaptık' açıklaması sonrasında görevden alınmıştı. Yeni iddia yine tartışma konusu oldu.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Türkiye Gastronomi Köyü nerede Haberi

Türkiye Gastronomi Köyü nerede

Türk mutfağını dünyaya tanıtacak olan Türkiye Gastronomi Köyü Projesi, hayata geçiriliyor. Gastronomi Turizmi Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, Türk mutfağını dünyaya tanıtacak önemli bir proje İstanbul'da tanıtılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, derneğin iki yıldır Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile entegre olarak çalıştığı, Türkiye ve İstanbul için turizmde apayrı bir destinasyon olarak yarattığı Türkiye Gastronomi Köyü Projesi, 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan basın toplantısı ile hayata geçirilecek. 

Verilen bilgilere göre, Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık 100 dönüm arazide hayata geçirilecek proje, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile entegre çalışacak.

Türkiye Gastronomi Köyü, İstanbul’daki 2 bin 500 acentenin yanı sıra Türkiye genelindeki 12 bin seyahat acentesi için de önemli bir gelir kaynağı haline gelecek.

Türkiye Gastronomi Köyü'nde, Anadolu'nun 7 bölgesinin mutfak kültürü, yerinde görsel showlarla tanıtılacak. Gastronomi Köyü'nde,...