19 / 03 / 2024

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak



Türk mutfağını dünyaya tanıtacak olan Türkiye Gastronomi Köyü Projesi, hayata geçiriliyor. Gastronomi Turizmi Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, Türk mutfağını dünyaya tanıtacak önemli bir proje İstanbul'da tanıtılacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, derneğin iki yıldır Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile entegre olarak çalıştığı, Türkiye ve İstanbul için turizmde apayrı bir destinasyon olarak yarattığı Türkiye Gastronomi Köyü Projesi, 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan basın toplantısı ile hayata geçirilecek. 

Verilen bilgilere göre, Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık 100 dönüm arazide hayata geçirilecek proje, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile entegre çalışacak.

Türkiye Gastronomi Köyü, İstanbul’daki 2 bin 500 acentenin yanı sıra Türkiye genelindeki 12 bin seyahat acentesi için de önemli bir gelir kaynağı haline gelecek.

Türkiye Gastronomi Köyü'nde, Anadolu'nun 7 bölgesinin mutfak kültürü, yerinde görsel showlarla tanıtılacak. Gastronomi Köyü'nde, Anadolu'daki otantik kıyafetlerle orijinal ürünlerin sunulacağı noktalar, doğaya zarar vermeden ahşap konstrüksiyon ile koordine edildi. Hayata geçirilecek proje ile Amerikalı ödüllü mimarlık firmasının da koordinasyonunda Türkiye'nin değerleri tanıtılacak.

Gastronomi Köyü'nde dünya mutfaklarına ve kültürüne de yer verilirken, ilk etapta, Hint, Nepal, Özbekistan, İtalya, Fransa, Avusturya, Belçika, ABD, Rusya gibi ülkelerin de mutfak kültürlerine kolayca erişilebilecek.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, Türkiye ve İstanbul için fark getirmeye devam edeceklerini söyledi.


Geri Dön