25 / 04 / 2024

türkiye gayrimenkul yatırımı 2020

türkiye gayrimenkul yatırımı 2020

"Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı" başlıklı araştırmaya göre Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. sırada oldu...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Gayrimenkul yatırımı yapmak güvenli mi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Şirket Yöneticisi Hasan Gürlek gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Hasan Gürlek'in 'Yatırım yapmak isteyenler kararsız kalıyor. Neden?' başlıklı yazısı...

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret  Limited Şirketi  Bahçelievler’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Sedat Cankesen tarafından kuruldu.

Gayrimenkul yatırım fonlarının büyüklüğü 10 milyar liraya ulaştı!

Türkiye'de yatırım fonları Haziran ayında yükselişe geçmeye devam ediyor. Yatırım fonları Haziran'da yüzde 45,6 oranında yükseldi.

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

türkiye gayrimenkul yatırımı 2020 Haberi

türkiye gayrimenkul yatırımı 2020

Türkiye, dünya genelinde en iyi emlak yatırım pazarlarının bulunduğu çalışmada İspanya, Yunanistan ve Portekiz gibi ülkeleri geride bıraktı.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin yabancıya sattığı konut adedi, Mütekabiliyet Yasasının çıkmasıyla beraber 2013'ten itibaren hızla artış gösterirken, bu alandan sağlanan gelir de 6 milyar doları aştı.

Yabancılara yapılan konut satışı geçen yıl 45 bin 483 adedi bulurken, konut alan milletlerin çeşitliliği de her geçen yıl artıyor. 

Bu alanda çıkan yasalar ve yapılan düzenlemeler sebebiyle her geçen yıl daha rekabetçi ilerlemesine devam eden Türkiye, oluşturduğu rekabetçi avantajıyla global araştırmalarda da ön plana çıkıyor. 

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım şirketi Remote Ventures tarafından hazırlanan ve en avantajlı emlak yatırım pazarlarına yer verilen araştırmada, Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında...