18 / 04 / 2024

Türkiye Knight Frank sıralaması

Türkiye Knight Frank sıralaması

Emlak piyasasında fiyat araştırması yapan  Knight Frank firmasının verilerine göre, küresel emlak artışında ilk üç şehir Türkiye'den çıktı. Yüzde 28.1 artışla İzmir birinci olurken, Ankara 26.4’le ikinci, İstanbul ise 20.2 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ultra zenginlikte artışta birinci sırada!

Türkiye'de geçtiğimiz sene ultra zengin sayısında patlama meydana geldi. Knight Frank 2024 Servet Raporu kapsamında Türkiye, dünyada 30 milyon dolar ve üstü servete sahip kişi sayısının oransal olarak en çok yükseldiği ülke oldu.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

The Verdean’ın ikinci etabı Türkiye'de satışta! 

Knight Frank’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markaları arasında yer alan Gred, Londra’daki projesi The Verdean’ın ikinci etabını Türkiye’de satışa çıkardı. İşte ayrıntılar...

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Hangi ülkede ev fiyatları ne kadar arttı?

Knight Frank tarafından yapılan araştırmada, 2021'in son çeyreğinde ev fiyatlarının en çok arttığı ülkeler açıklandı. Türkiye, zirveye yerleşti...

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

Dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği 10 şehirden 3’ü Türkiye’de!

Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre; dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler arasında Türkiye'den 3 şehir yer aldı.

Türkiye'de konut fiyat artışında hangi şehir zirvede?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de en çok fiyat artışı İzmir'de meydana geldi. 

Türkiye konut fiyat artışında zirvede!

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından global konut fiyatları endeksi 2021 ilk çeyrek sonuçları yayınlandı. Rapora, Türkiye’nin üç büyük ili listeye damga vurdu. 

Türkiye konut sektöründe Avrupa'yı solladı!

Knight Frank tarafından açıklanan 2021 ilk çeyrek verilerine göre; Avrupa'da konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Bu dönemde Türkiye'de konutlar yüzde 32 oranında değerlendi. 

Türkiye Knight Frank sıralaması Haberi

Türkiye Knight Frank sıralaması

Dünya emlak piyasası  küresel fiyat artışlarını ölçen Knight Frank firmasının endeksinde ilk üç şehir Türkiye’den çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Knight Frank firması tarafından her çeyrekte yenilenen Global Kentler Fiyat Endeksi verilerine göre, 12 aylık dönemde konut fiyatlarının yüzde 28.1 arttığı İzmir sırada. 150 kent içinde Ankara yüzde 26.4'lük artış oranı ile ikinci olurken, İstanbul yüzde 20.2 ile üçüncü sırada yer aldı.


Türkiye'den, üç mega şehir dünya ortalamasının da çok üzerinde artış yaşadı. Analizi yapılan 150 şehrin ortalama yıllık fiyat artışı  3.4'te kaldı. Şehirlerin yüzde 19'u yıllık ortalama fiyat düşüşü yaşarken 16 şehir de çift haneli artış kaydetti. Filipinler Manila yüzde 18 ile dördüncü sırada yer aldığı endekste St. Petersburg yüzde 16.2 ile beşinci sıraya oturdu. Endekste yer alan...