25 / 04 / 2024

türkiye turizmi haberleri

türkiye turizmi haberleri

Son 12 yılda Türk turizmi yıllık ortalama yüzde 12, dünya turizmi yüzde 4.1 büyüdü. Dünyanın 3 katı büyüyen Türkiye'de yeni hedef geliri artırmak.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

DTZ Türkiye 2016 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan “Gayrimenkul Haberleri 2016 4. Çeyrek” başlıklı raporu yayınlandı.

National Standard Finance, radarına Türkiye'yi aldı!

Yabancı yatırımcı rotasını Türkiye'ye çevirdi. Peş peşe gelen yatırım haberleri ile yatırım limanı algımız güçlendi.

Türkiye'de AVM arzı 2018'de 13,5 milyon metrekareye ulaşacak!

DTZ Gayrimenkul Haberleri 2015 4. çeyrek raporu yayınlandı. Bu çeyrekte Türkiye perakende pazarı ve gelecek arz incelendi.

Türkiye dünya turizmi pazarında tanıtılacak!

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı 2015 1. Çeyrek raporu açıklandı!

DTZ, Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri, ofis, perakende sektörü ve konut satın almak için gerekli hane halkı gelirini de içinde bulunduran “Gayrimenkul Haberleri 2015 1. Çeyrek” raporunu yayınladı.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planı'nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi..

türkiye turizmi haberleri Haberi

türkiye turizmi haberleri

Türkiye'de 'bacasız sanayi' olarak nitelendirilen turizm, bu yıl da yüz güldürüyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı Prof. İbrahim Birkan, "Türkiye son 12 yılda yıllık ortalama yüzde 12 büyürken, dünya yüzde 4.1'de kaldı. Yani Türkiye dünyanın 3 katı büyüdü. Herkes ülkemiz turizminin yükselişine hayran" dedi. Turizmciler olarak 2023'te 60 milyon turist, 60 milyar dolar hedefini rahatlıkla elde edebileceklerini belirten Birkan, "Türkiye İspanya kadar turist çekerse, cari açığımız yüzde 4'e iner. Turist sayısında dünya 6'ncısıyız ama gelirde 12'nciyiz. Kişi başına 830 dolar olan turist harcamasını artırmalıyız" dedi.


Türkiye...