24 / 04 / 2024

türkiye yabancıyla gayrimenkul satışı 2021

türkiye yabancıyla gayrimenkul satışı 2021

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat 2021 itibariyle yabancıların Türkiye'de 16 milyon 260 bin metrekare tarım arazisine sahip olduğunu yanıtladı. 

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Property Expo önderliğinde Türkiye'nin ilk gayrimenkul festivali yapıldı!

Emlak sektörünün kalbi Property Expo önderliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin gayrimenkul sektörüyle attı. 

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Citroen Ami’nin Türkiye fiyatı belli oldu! Ehliyet gerekiyor mu?

Şehir içi ulaşım için kullanılacak 2 kişilik olarak tasarlanan elektrikli araç Citroen Ami’nin Türkiye fiyatıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Citroen, Fransızca’da, ‘’Arkadaş’’ anlamına gelen Ami’yi ülkemizde de satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Yabancılar konutta Türkiye'den neden vazgeçmiyor? 

Yabancıların Türkiye'de konut yatırımları gün geçtikçe devam ediyor. Gayrimenkul danışmanı Fatih Osman Akkan, pandemi kısıtlamaların kalkmasıyla yabancıya konut satışının arttığını dile getirdi. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

türkiye yabancıyla gayrimenkul satışı 2021 Haberi

türkiye yabancıyla gayrimenkul satışı 2021

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıların ülkemizde edindikleri tarım arazilerini soru önergesiyle TBMM gündemine götürdü.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Gürer’in önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yabancı uyrukluların satış yoluyla ülkemizde edindikleri tarım vasıflı aktif taşınmazların 16 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti.

YABANCILARIN TOPRAK SEVDASI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Ülkemizde sığınmacı olarak bulunan yabancı uyruklu kişiler arasında tarım ile uğraşan kişi sayısı kaçtır? Ülkemizde tarım alanlarının miktarı ne kadar olup yetişen ürünler nelerdir? Ülkemizde tarım alanı satın alarak veya kiralayarak çiftçilik yapan yabancı uyruklu kişilerin, satın aldıkları veya kiraladıkları tarım alanı miktarı nedir?” sorularının yanıtlanmasını talep etmişti....