25 / 04 / 2024

türkiye yeşil projeleri

türkiye yeşil projeleri

Yeşil binalar konusunda yatırımlarına hız veren Soyak, Kuzey Bahçeşehir'de yer alan Soyak Konforia ile İstanbul'un ilk mega-yeşil projesine imza atıyor.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Gaziantep'te Türkiye'ye model konut projeleri inşa ediliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde gerek içme suyu, gerek konut, gerekse de ulaşım alanında Türkiye’ye model projeler hayata geçirildiğini söyledi. 

Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi!

Peşin ödemelerde indirim sağlanan Yeşil Mavi projesinde teslime kadar aylık 1.900 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.  İşte Sur Yapı Mutlu Evler Türkiye Yeşil Mavi fiyat listesi...

Körfez yatırımcıları Türkiye'ye ve konut sektörüne güveniyor!

EXPO Turkey by Katar Fuarı'na katılan Sinpaş GYO'nun Genel Müdürü Seba Gacemer, sektör ve fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gacemer, ''Körfez yatırımcıları Türkiye'ye ve sektöre güveniyor. Yatırımcılar projeleri gezmeden sadece maket üzerinden ev aldı'' diye konuştu.

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.

Ümraniye'deki kentsel dönüşüm Türkiye'ye örnek oldu!

İstanbul'un en başarılı belediye başkanları anketi sonuçlandı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Anadolu Yakası'nın birincisi seçildi. Belediye-vatandaş işbirliğiyle ilçede kentsel dönüşümü şimdiden tamamlayarak Türkiye'ye örnek oldu.

Türkiye yeşil bina pazarında 9. oldu!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

Türkiye yeşil bina liginde ilk 10'da!

Türkiye’de çevreci binalar yaygınlaşıyor. 150 ülkeyi kapsayan rapora göre, Türkiye toplamda 2.95 milyon metrekare sertifikalandırılmış bina alanı ve 477 adet proje ile ‘yeşil bina’ liginde dünyada 9. oldu.

Türkiye, yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'da!

Türkiye, Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından yapılan ve 150 ülkeyi kapsayan yeşil bina araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'a girdi.

Türkiye ‘yeşil bina’ konusunda dokuzuncu sırada!

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi, çevreye ve yerkürenin kaynaklarına duyarlı ülkeleri sıraladı. Türkiye toplam 477 adet sertifikalı proje ile dünyada 9’uncu oldu. Türkiye ilk 5'e girebilir...

Türkiye LEED Sertifikalı Yeşil Binalar listesinde 9. sırada!

Türkiye, yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konusunda dünya lideri olan LEED sertifikasyon kullanımını dört katına çıkardı. Türkiye, ilk defa LEED konusunda En İyi 10 Ülke listesinde yer aldı.

2006 yılında Donald Trump, Yeşil İnşaat'la Türkiye'ye gelecek!

2006 yılında dünyanın en büyük emlakçılarından ve sayılı zenginlerinden biri olan Donald Trump, Yeşil İnşaat ile Türkiye'ye gelecekmiş. Şirket, Zincirlikuyu-Maslak hattına dünya çapında iddialı bir kompleks inşa etmeyi hedeflemiş.

türkiye yeşil projeleri Haberi

türkiye yeşil projeleri

Sürdürülebilir ve yeşil binalara yönelik çalışmalar Türkiye'de hız kazanırken, bu konuda önemli adımlar atan Soyak, inşa ettiği yeni binalar ile geleceği şekillendiren projelerini hayata geçiriyor. 


Soyak Holding CEO'su Dr. Emre Çamlıbel, yeşil binaların önemine dikkat çekti. Türkiye'de sürdürülebilir kentleşmenin anahtarının bütünsel planlama olduğunu belirten Çamlıbel, "Alt yapı, açık alan, akıllı bina gibi önemli çalışmaları içine alan bu büyük ölçekli planlama, özel sektörün ve kamunun çabalarıyla birlikte yaşanılabilir şehirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Buradaki kritik başarının faktörü yeşil dönüşüm için toplumsal farkındalık. Herkesin yeşil bina ve sertifika kavramlarının içini bilmesi, buna uygun adım atması gerekiyor" diye konuştu. 


Soyak, bir taraftan sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar atarken diğer taraftan da bu yatırımlarını tescillendiriyor. Soyak, Konforia projesinde yer alan enerji ve su verimliliği uygulamaları, insan...