19 / 04 / 2024

Türkiyede bulunan sit alanları

Türkiyede bulunan sit alanları

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

Sit alanı nedir?

Ülkemizde yer alan ve korunması gereken doğal değerler sit alanı olarak muhafaza ediliyor. Peki sit alanı nedir, sit alanı türleri nelerdir? Yanıtı haberimizde...

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! ÖTV’den kaynaklanan fiyat farklılıkları çözüldü...

Müteahhitlerin akaryakıt girdisi bulunan hizmet alımı ve yapım işi sözleşmelerinde ÖTV’den kaynaklı fiyat farkı hesabı çözüldüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Çeşme'nin sit sınırlarını yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Türkiye genelinde sit sınırlarını yeniden belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İzmir Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’nde yeni sınırlar dünkü Resmi Gazete’te açıklandı. 

Türkiye Petrolleri satılıyor!

400'e yakın akaryakıt istasyonu bulunan Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesi ihalesinde son teklifler geçtiğimiz cuma günü alındı. TP için, biri ortak girişim grubu toplam 4 firma teklif verdi.

Sapanca'da sit alanlarına imar geliyor!

Sapanca’da bulunan sit alanlarına imar gelmesi için en zor aşama kaydedildi. Sapanca’nın kıyı kenar çizgisi kodu 32.50 olarak belirlenerek askıya çıktı.

Braun TexStyle 7 ütü ile kırışıklıklara meydan okuyun!

Üstün Alman teknolojisi ile kadınların hayatını kolaylaştıran Braun’un Tex Style 7 ütü serisinde bulunan ‘ TS785STP ’ modeli ile ütü yapmak artık zahmet olmaktan çıkıyor.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

İstanbul'da sit alanları satılıyor!

İstanbul'da satılacak mülkiyeti hazineye ait 71 taşınmaz arasında doğal SİT alanı ve arkeolojik SİT alanı bulunan yerler de olduğu ortaya çıktı. Satış için imar planlarında değişiklik yapılacağı bildirildi.

1930 yılında Beyazıt Havuzu yıkılmış!

1 Nisan 1930 yılı Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Beyazıt'da bulunan havuz yıkılıyormuş. Gazete'ye göre yıkma işleminin gizlici alındığını havuz yıkılarak meydanın mahvedildiği yazılmış.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

Kentsel sit alanı Bursa'da kaç tane var?

Kentsel sit alanları Bursa'da kaç tane bulunuyor? Bursa'nın kaç tane kentsel sit alanı var? Bursa'daki kentsel sit alanı sayısı kaçtır? Kentsel sit alanı bakımından Bursa'nın durumu nedir? Kentsel sit alanı Bursa'da kaç tane var? İşte cevaplar...

Kentsel sit alanı Muğla'da kaç tane var?

Kentsel sit alanı sayısı Muğla'da kaçtır? Muğla'da kaç adet kentsel sit alanı var? Muğla'nın kentsel sit alanı sayısı nedir? Muğla'daki toplam kentsel sit alanı sayısı kaçtır? Kentsel sit alanı Muğla'da kaç tane var? İşte cevaplar...

Türkiyede bulunan sit alanları Haberi

Türkiyede bulunan sit alanları

Sit alanı nedir?

Kişilere ait taşınmazlar sit alanı olması veya sonradan ilan edilmesi halinde kişilere ait araziye eşdeğerde aynı il sınırları içinde Hazineye ait taşınmaz ile değiştiriliyor. Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor.


Bu arazilerin devletçe İstimlakide yapılabiliyor. Bu işlemler için araziye inşaat yasağının Konulmuş olması gerekiyor. Ülkemizde yer alan ve korunması gereken doğal değerler sit alanı olarak muhafaza ediliyor.

Türkiye'de bulunan sit alanları sayıları..

Arkeolojik Sit Alanı : 14

Kentsel Sit Alanı : 14

Doğal Sit Alanı : 11

Arkeolojik ve Doğal Sit : 8

Tarihi ve Doğal Sit : 4

Arkeolojik ve Kentsel Sit : 2

Tarihi ve Kentsel Sit :...