29 / 03 / 2024

türkiyede gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı 2014

türkiyede gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı 2014

Yapılan son araştırmalar özellikle emlak fiyatlarındaki artışın, sektörün küresel çapta hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor; Türkiye’nin gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini geride bıraktığı görülüyor...

Gayrimenkul fiyatları yüzde 50 düşer mi?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası fiyatlarda düşüş yaşanma ihtimaline yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul fiyatları, fahiş oranda arttı. Tüketicinin kiralık veya satılık konut sahip olması artık hayal oldu! Peki, fiyatlar neden yükseliyor? fiyatlarda geri dönüş bekleniyor mu? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul fiyatları 2022'de artacak mı?

Gayrimenkul sektörü, pandemi kapanmalar ve konut kredisi faiz oranlarının artmasıyla beraber 2021 yılına yavaş giriş yapmıştı. Peki sektörü bu sene neler bekliyor? 2022'de gayrimenkul fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı!

Türkiye’nin 5. büyük şehri ve en önemli turizm şehri olan Antalya’da gayrimenkul fiyatları yüzde 60 arttı...

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da gayrimenkul fiyatlarının beş on katına kadar çıktığını söyledi. Aras, "Kiralar da tabii en az iki, üç katına çıktı. O yüzden Bodrum’da her yer artık altın değerine ulaştı" diye konuştu.

Gayrimenkul fiyatlarında rekor artış!

Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Verilere göre Ekim 2020'de en yüksek değeri artan ilk 5 il; Gaziantep yüzde 63,19, Antalya yüzde 43,30, Eskişehir yüzde 43,30, Çorum yüzde 36,43 ve Sakarya yüzde 36,07 oldu. 

Gayrimenkul fiyatları döviz artışından nasıl etkilendi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, döviz artışının gayrimenkul sektörüne olan etkisine ilişkin "Döviz kurlarının artması mülkiyet sahiplerinin fiyatları artırmasına neden oldu" dedi. 

Almanya’da gayrimenkul fiyatları arttı!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, ekonomik büyüme ülkede gayrimenkul fiyatlarını artırdı.

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor!

Kurumsal Ofis Gayrimenkul CEO’su Emir Özcan Geçal, gayrimenkul sektöründe fiyat beklenti endeksi verilerini değerlendirdi. Geçal, 3 aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarının artmasını beklediklerini söyledi.

Gayrimenkul fiyatları artacak!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4 arttı. REIDIN CEO’su Kerim Bertrand, verilere değerlendirdi.

türkiyede gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı 2014 Haberi

türkiyede gayrimenkul fiyatları ne kadar arttı 2014

Gayrimenkul sektörü dünyada ve Türkiye’de her geçen gün daha da büyüyor. Yapılan son araştırmalar özellikle emlak fiyatlarındaki artışın, sektörün küresel çapta hangi noktaya geldiğini ortaya koyuyor; Türkiye’nin gayrimenkul alanındaki fiyat artışlarında dünyanın birçok gelişmiş ülkesini geride bıraktığı görülüyor. Yatırımcılar gayrimenkul alanındaki bu gelişmeyi, sektörün ülke ekonomisinin lokomotifi olmasına ve Türkiye’nin gelişimine bağlarken, özellikle İstanbul’daki metrekare fiyatlarının gelecek dönemlerde daha da artmasını bekliyorlar.


40’ın üzerinde ülkede yatırım yaptıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu sektörde istikrar sürdüğü takdirde gelişmiş ülkelerin metrekare fiyatlarına ulaşılabileceğini belirtiyor.


Gayrimenkul sektörü Türkiye’de son yıllardaki gelişimini, konut fiyatlarındaki artışla daha da belirgin kılıyor. Küresel Ev Fiyatları Endeksi’ne göre Türkiye’deki gayrimenkul fiyatlarında son bir yılda yaşanan ortalama artış oranı %13.3 oldu. Bu...